Fasövergång

Det finns något vitt där ute i den kalla italienska luften. Något luddigt som i morse började falla neråt i enstaka små glesa bollar. Nu på eftermiddagen har det blivit allt tätare mellan de små bollarna. När det vita når marken försvinner det hastigt. Jag antar att det omvandlas till något genomskinligt flytande som är svårt att urskilja, för jag vet ju – som den naturvetare jag är – att ingenting försvinner.

Läser i Sydsvenskan att samma vita företeelse fallit i min hembygd och där orsakar en del kaos. Slutsats: Marken är kallare i Skåne än i Italien. På den skånska marken ska jag stå i morgon förmiddag om inte den italienska marken täcks helt av det nedfallande vita och därmed förhindrar bilturen till Linateflygplatsen tidigt, tidigt i arla morgonstund. För har man problem vid snöfall i Skåne, så kan man räkna med tredubbla problem i Italien. Nej, måtte marken fortsätta hålla sig varm här och underlätta övergången mellan fast och flytande form.


Läs även andra bloggares åsikter om ,

4 reaktioner till “Fasövergång”

  1. Jag är inte så förtjust i vinter men blev faktiskt överlycklig över att det kom snö! Trots trafikkaos och annat, jag brydde mig inte. Det var så vackert och ljust ute!

    Är du fortfarande på resande fot? Hoppas att du kommer hem safe and sound i så fall! Trevlig helg!

  2. Bloggblad: Jodå, luftfärden blev trevlig i sällskap med Ingmar Söhrmans ”Vägen från latinet”.

    Farsan Baloo: Kommer strax med mitt bidrag!

    Pumita: Ja, ska jag säga något positivt om den kalla snön, så är det just det att den lyser upp i vintermörkret. Annars skulle jag helst vilja vara utan den.
    Nej, som synes av mitt nyss postade inlägg så är jag hemma igen.

    Trevlig helg även till dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *