Årets tredje bok

Faktiskt läste jag ut årets tredje bok redan för två dagar sedan: Anna Janssons Pojke försvunnen. Anledningen till att jag en gång började läsa Anna Janssons deckarserie var att jag för något år sedan upptäckte hennes böcker översatta till italienska. Jag har läst två av hennes böcker tidigare, de första i serien om kriminalinspektör Maria Wern. Det var ett misstag att det skulle bli den här sist utgivna utan att jag hade läst de som föregår den här, för jag brukar försöka läsa serier i den ordning de är utgivna.

Pojke försvunnen handlar förstås om en pojke som försvunnit, men han är inte den enda försvunna personen denna sommar på Gotland där heta känslor råder lite överallt. De heta känslorna får sina grymma konsekvenser utan att männsikorna menar så och flera händelser påverkar varandra i riktning mot det dystra slutet. Flera olika historier löper parallellt och det brukar jag tycka om. Konsten att vara förälder till en tonårspojke skildras mycket bra och jag känner igen mig själv och mina pojkar i flera situationer.

Gillar man kriminalromaner med en kvinnlig huvudperson så rekommenderar jag boken, eller rättare sagt serien, där denna är den åttonde i ordningen. Eftersom kriminalinspektör Maria Wern ännu inte fått ordning på sitt familjeliv så kommer det säkert både en nionde och tionde bok inom kort. I denna är hon nyskild och längtar efter sina två barn och på samma gång efter en ny kärlek.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det här inlägget postades i Böcker 2009. Bokmärk permalänken.
  • http://bloggblad.blogspot.com Bloggblad

    Jag träffade ju författaren när jag var på Gotland, och det är alltid extra roligt att läsa böcker där jag pratat med författaren… Hon berättade då att den boken var på g.

    Jag gillade inte teveversionen, klarar inte botoxsvullna ansikten, då tappar de all trovärdighet för mig. Huvudpersonen i boken tycker jag är en varm tjej, inte utseendefixerad.

  • http://ord.susannehultman.se/ Susanne

    Bloggblad: Inte visste jag att det hade gjorts film av böckerna. Kanske tur det att döma av din beskrivning.