Livet är fullt av val – del 4

Det tog bara en timme att räkna våra röster i kväll. I det distrikt jag deltog som rösträknare blev socialdemokraterna det största partiet, följda av moderaterna. Det jag mest reagerade på var att Piratpartiet tog lika många röster som Miljöpartiet sånär som på två röster. Och så fick jag upp en röstsedel som var blank, men tillklippt av ett vanligt vitt papper. Det tyckte jag var lite kul, att någon gjort sig mödan att klippa till ett papper till rätt format, trots att det finns färdiga blanka valsedlar.

valmyndighetens sida ser jag också hur det ser ut i det valdistrikt jag själv tillhör och blir, på samma sätt som i förra valet, förskräckt över att jag är omgiven av så många sverigedemokrater.

Här två foton från i kväll. Det första när vi tömmer ut valurnan på bordet och det andra hur det ser ut när jag räknar rösterna.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Det här inlägget postades i Politiksvammel. Bokmärk permalänken.
  • http://littleheidiofthemountains.blogspirit.com/ Haydee

    Ja, det där med Sverigedemokraterna har jag svårt att förstå.. =/ och nu säger de precis i tyska radion att man i Danmark, Finland och vad de nu var för andra länder också röstat mycket på liknande partier.. :(

    Men roligt med bilderna! :)

  • http://ord.susannehultman.se/ Susanne

    Haydee: Jo, de är på frammarsch de där brunskjortorna lite överallt. Undrar egentligen varför. En del verkar inte förstå att vår jord är till för alla.