För sent att roa med fysik

Ett par år i följd har jag pratat med kollegor om att bjuda in en roande lundafysiker för att få lite fart på elevengagemanget i detta ämne. Och jo, har vi sagt, kanske nästa år, om vi får lite mer pengar.

Mitt förslag har varit en personlighet jag redan har lyssnat till ett par gånger, bl.a. på Folkuniversitetets teknik- och naturvetarcirkel. En personlighet om vars punktlighet det går historier på stan. Han kommer in i föreläsningssalen, tittar på klockan och startar på exakt utsatt tid, pratar oavbrutet den tid som är honom tillmätt och slutar på exakt det klockslag som står i programmet. Han har lekt fakir, gjort experiment på scen, skrivit böcker för barn och för matlagningsintresserade.

Den sista föreläsningen skulle han i Lund hållit på onsdag i veckan som kommer. Jag fick i veckan som gick ett mail som kort meddelade att föreläsningen är inställd p.g.a. sjukdom. Idag ser jag i Sydsvenskan att den föreläsningen inte kommer att komma igen och att vi på min skola inte heller får tillfälle att bjuda in honom att roa våra elever.
Det är för sent!
Hans-Uno Bengtsson finns inte mer.
Och jag är ledsen för det.


Andra bloggar om: ,

4 reaktioner till “För sent att roa med fysik”

  1. Sorgligt, Det behövs många fler ”outstanding”… Återigen blir man påmind om att inte skjuta saker framför sig och ta vara på dagen.

  2. Även om jag inte kände till honom, förstår jag hur du känner det. Det är liksom lite snopet när livet bara tar slut och man inte hinner att fatta. Min illustratör dog så där plötsligt i den åldern också, och mitt i sorgen kände jag mig lurad. Vadå bara försvinna? Inte vara med längre… bara lämna oss så där utan vidare…

  3. Panter och Bloggblad: Ja, man tänker liksom inte på att livet kan ta slut så där plötsligt. Han blev ju inte mer än 54. Sorgsen blev jag och tänker också lite på att jag t.o.m. fick tummarna loss och vågade mig fram för att prata om ett besök på min skola. Och så blir det inget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *