Kulturfyran vecka 32: Film, 3D och Folkets Hus

Temat för veckans kulturfyra är 3D-film och Folkets Hus. Anledningen är förstås att Malmös anrika biograf Spegeln (som jag ett tag trodde skulle gå i graven helt och hållet) satsat på 3D-biograf. Spegeln drivs av Folkets Hus-rörelsen.

1. Föredrar du att se film hemma eller på bio?
På bio så klart, duken är ju mycket större och ljudet mycket bättre än på TV:n hemma. (Och ändå blir det så sällan på bio.)

2. Kan bra 3D-teknik locka dig till biografen?
Jodå, det är ju en mycket häftigare upplevelse med 3D.

3. Har du sett någon film i 3D?
Ett par gånger, både i Stockholm och i Göteborg.

4. Folkets Hus är alltså först med att erbjuda den nya 3D-tekniken på en biograf. Vad betyder Folkets Hus för dig? Har du några minnen från något kulturevenemang du upplevt på Folkets hus?
Folkets Hus är för mig kulturhistoria.
Mina egna erfarenheter av Folkets Hus är mest när vi i den lilla musikgrupp jag deltog i på 1980-talet använde Folkets Hus i Tumba som träningslokal. Fast vi hade nog något framträdande där också, om jag minns rätt. Folkets Hus i Lund har jag ju besökt en hel del i olika sammanhang, senast när en väninnas flicka hade sin avskedsföreställning där. Hon gick på Lars Erik Larsson-gymnasiet och varje avgångsklass sätter upp en musikal innan de slutar. Föreställningarna, för de är flera, brukar vara fullsatta. Även Måns Zelmerlöw, som tillhörde den första årgången på LEL-gymnasiet, gjorde en föreställning där. Om två år har jag en gammal elev som står på tur, så då ska jag dit igen, antar jag.


Andra bloggar om: , , , ,

Det här inlägget postades i Kultursvammel. Bokmärk permalänken.
  • http://kulturbloggen.com RS

    Hej hej: nu finns det en ny Kulturfyra, om du har tid och lust,

    http://kulturbloggen.com/?p=1071

  • http://ord.susannehultman.se/ Susanne

    Jodå, den är nu besvarad.