Obama eller McCain – vem röstar du på?

Via Skolfröken snubblade jag över If the world could vote? där du kan avge din röst i USA:s presidentval. Just nu leder Obama stort överallt i världen utom i Makedonien och i Albanien, där McCain ligger något före Obama. Gå du också in och ge din röst!

Det är tre islänningar som lagt upp sajten.


Andra bloggar om: , ,

Det här inlägget postades i Politiksvammel. Bokmärk permalänken.
 • http://www.alba.nu/motvallsbloggen/ Kerstin

  Var också inne och röstade, och lade ut länken även på min blogg.

  När jag tittar på resultaten får jag ju en bestämd känsla av att de stater där McCain får relativt många röster är de där de flesta vanliga människor inte har tillgång till internet.

 • http://ctail.avadeaux.net/ ctail

  Enligt DN, som troligtvis refererar en mer seriös undersökning, skulle Obama vinna överallt utom Georgien, Laos, Kambodja och Filippinerna.

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=846821

 • http://miatankar.webblogg.se/ Mia

  Visst vann Obama. Jag har en släkting i USA som sände mail till mig dagen efter där hon jublade över deras nya fal! Överlycklig verkade hon vara. En kvinna i 30-årsåldern så visst ger det hopp om framtiden i det stora landet i väster!

 • http://ord.susannehultman.se/ Susanne

  Kerstin: Möjligen är det så, men ändå så har flera afrikanska och latinamerikanska länder gett stort stöd för Obama. Där finns inte heller så många som har tillgång till internet.

  ctail: Jo, jag antar att de källor DN är tillförlitligare, men tanke på att den isländska bara når de som är uppkopplade.

  Mia: Fast jag tror inte det blir så hemskt stora förändringar ändå. USA är USA och det är en stormakt, om än i kris. Men hoppas kan man ju på att gemene man och kvinna får en bättre situation.

 • http://mikkaelo.blogg.se/ mikaelam

  Kika gärna in i bloggen, har just nu en tävling :D Puss!

 • http://pumansdotter.blogspot.com Pumita

  Jag är lite sent ute så det går säkert inte att rösta längre… och nu har ju folket sagt sitt. Vad jag inte kan förstå riktigt är att väldigt många är överlyckliga över att en man från en minoritet har lyckats ta sig till presidentposten. Visst, han är svart men det är Colin Powell också och han har inte åstadkommit något gott vad jag vet. Det intressanta är förstås vem Obama företräder och hur han gör det – alltså om det gör någon skillnad för vanliga människor.

 • http://ord.susannehultman.se/ Susanne

  Pumita: Jo, visst kan man ha sina tvivel om väljarnas argument för att välja Obama, men jag tror åtminstone att det är ett bättre val än McCain. I praktiken blir det säkert ändå inte så hemskt stora förändringar för vanligt folk.

 • http://pumansdotter.blogspot.com Pumita

  Ja, absolut, jag föredrar också Obama. Sedan återstår det att se hur han förvaltar folkets förtroende.