Tillbaka – med en kort recension av Mörkt vatten

Igår flyttade jag mina sajter från det webbhotell jag haft sedan 2011. Den här sajten har inte fungerat på mer än tio år men äntligen kan jag åter igen logga in och skriva inlägg. Nu ligger allt på inleed i stället och de hjälpte till så att allt ska fungera smärtfritt.

Igår läste jag ut en tunn liten bok av Joyce Carol Oates vid namn Mörkt vatten. Det är en otäck historia om en ung kvinna som på en fest träffar en äldre man, en senator från det demokratiska partiet. Historian utspelar sig alltså i USA och vad jag kan förstå fick författaren idén till boken från en verklig händelse men har bara förflyttat skeendet till 1991. Kvinnan följer med senatorn i hans bil men det går inte bra alls. Senatorn är berusad efter att ha druckit rätt rejält. Det är den fjärde juli då alla festar för att fira självständighetsdagen. De kommer aldrig fram till sitt mål utan åker av vägen ner i grumligt mörkt vatten. Därav bokens titel. Under drunkningen lär vi känna Kelly – så kallas kvinnan – och jag hoppas under läsningen att hon faktiskt ska överleva.

Jag tyckte om den lilla boken trots dess hemska historia. Tidigare har jag läst en betydligt tjockare roman av henne, Blonde, som handlade om Marilyn Monroe, och den här är lite i samma stil men alltså betydligt kortare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *