Bok 17: Doft av ondska

Detta är den andra boken jag läser av Anne Rambach. Den förra skrev jag om förra året: Bombyx. Doft av ondska är en fristående uppöljare där vi åter får möta den enormt viga och professionella frijournalisten Diane Harpmann när hon löser mordgåtor.

Mordet som nu ska lösas är det på Angelina Jolie som blir skjuten när hon deltar på ett evenemang för parfymen Enfer. Parfymen är framtagen av företaget Aube och Angelina Jolie är tänkt att hjälpa till i marknadsföringen. På drygt 300 sidor får man följa hur Diane jagar mördaren och själv blir jagad och hur hon infiltrerar Aube. Många människor i hög ställning är inblandade och det är inga trevliga saker som rullas upp. Till slut nås i alla fall upplösningen på mordgåtan, men innan dess är det rejält spännande. Händelserna utspelar sig även i denna bok i Paris, som nu är vintrigt och snöigt, och kända byggnader nämns. Bl.a. utspelar sig en mycket otäck jakt i Tour Saint-Jacques, en byggnad jag minns från mina tidigare besök i Paris. Sist jag var där var tornet stängt för besökare så jag fick tyvärr inte se det igen. Om jag minns rätt så finns det väldigt fina glasmålningar i tornet.

Nåväl, Doft av ondska är spännande och har ett rikt språk. Jag rekommenderar den och faktiskt tror jag att jag gillade den här bättre än Bombyx.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *