Bok 9: Människor det varit synd om

Jag fick låna en bok vid namn Människor det varit synd om och fick på samma gång ett råd: ”Läs bara ett kapitel åt gången!” Jag löd rådet nästan fullt ut och läste ibland ett kapitel, men oftast två eller tre efter varandra, ur den här småroliga boken av Kalle Lind.

Kalle Lind har letat i arkiven och hittat många konstigheter om kända människor det varit just synd om av olika skäl. Jag småskrattar ibland medan jag andra gånger tänker att nej, inte kan det väl vara sant det här. Och så funderar jag på de människor som jag faktiskt inte hört talas om och undrar varför och misstänker att de var aktuella under de åren jag bodde utomlands och då inget internet fanns tillgängligt för att hålla reda på alla kändisar det talades om. Andra känner jag förstås till p.g.a. min ålder, som medverkar till att jag känner igen t.ex. Hylands hörna och minns hur alla på den tiden följde detta familjeprogram varje lördag kväll.

Just Hyland inleder serien av personer som det varit synd om, men det var inte Lennart det var synd om utan hans son Per-Otto, som enligt Kalle Lind blev ett bortglömt barn som inte ens kändes igen av sin far. Andra personer det varit synd om är t.ex. Thorbjörn Fälldin, Lena Philipsson, mobbare och en mängd andra, vars öden skildras på ett humoristiskt men ibland också mycket tänkvärt sätt.

Nyligen har Kalle Lind gett ut en uppföljare, Människor som gått till överdrift. Dessutom har han en blogg vid namn En man med ett skägg.

I den här korta filmsnutten berättar han själv om sin senaste bok.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 reaktioner till “Bok 9: Människor det varit synd om”

  1. Hm, låter som nånting som jag skulle kunna läsa. Har läst ganska många allvarliga böcker på sista tiden så jag saknar dråplig humor och goda skratt. Vill passa på att önska dig en fin och solig midsommarhelg!

  2. hehe… vit skjorta, slips och barfota! Wow, vilken härlig intervju dessutom. Ska lägga dessa böcker på "att läsa-listan".

  3. Punita: Jo, ibland kan det bli alltför allvarligt och då behöver man lite humor.

    Tack för midsommarhälsning! Hoppas du också hade en bra sådan. 🙂

    Mia: Visst är det underbart? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *