Bok 7: Sigrids hemlighet

Det är ett bra tag sedan jag läste ut den här boken men jag har som vanligt ägnat mig mer åt fotobloggen än den här ordbloggen och därför inte skrivit något om den här den sjunde boken: Sigrids hemlighet av Karin Wahlberg. Detta är den andra boken i en serie vid namn Släkten. Den första skrevs av Katarina Mazetti: Blandat blod, som jag skrev om förra året.

Till skillnad från Blandat blod går Sigrids hemlighet långsamt framåt i handlingen och ibland tycker jag nästan det blir väl tråkigt. Det är en historisk roman där handlingen utspelar sig i brytningstiden när människorna i nord sakta men säkert övergår till tron på kristendomen från att tidigare ha dyrkat asagudarna. För säkerhets skull tillber många ännu såväl asarna som den nya Vitekrist.

Handlingen börjar när Sigrid en natt vaknar av att hennes mamma Bothild under stor smärta föder sitt tredje överlevande barn. Sigrid är satt att vaka över lillebror Östen, men han försvinner till skogs och Sigrid följer efter, hittar honom men blir också utsatt för det hemska som för alltid förföljer henne och som seanre i hennes liv får konsekvenser. Vävningen är det som i allt elände ger henne lugn och hon utvecklar vävkonsten tillsammans med sin mor.

Trots att handlingen i mitt tycke går väl långsamt framåt, är det en trovärdig historisk berättelse som är väl värd att läsa.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 reaktioner till “Bok 7: Sigrids hemlighet”

  1. Pumita: Jo, en historisk roman är det, kanske för historisk egentligen. Ibland har de en förmåga att vilja förklara en massa företeelser som är rent historiska och inte för handlingen framåt direkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *