Tolfte boken: Bris

Samma arbetskamrat som lånade ut föregående bok till mig, lånade även ut den här: Bris av Sven Lundin. En lättläst, om än teknisk, självbiografi av en udda person, som ägnar sitt liv åt att söka efter "systemet som ligger till grund för hur allting fungerar". Fast mest handlar det om hur han bygger små båtar och företar, i mitt tycke, mycket äventyrliga färder över Atlanten.

Man ska nog segla själv för att till fullo uppskatta den här boken. Jag kan ingenting om segling, till skillnad mot min arbetskamrat, och förstår därför inte alla facktermer som används. Ändå tycker jag om boken för att den visar på hur en envis man som en gång sattes i specialskola, gick sin egen väg och på egen hand lärde sig mängder av saker för att konstruera sina egna båtar efter eget huvud.

Jag hittade också Svens hemsida, skriven på engelska, och får där reda på att han numera heter Sven Yrvind och bl.a. hade ett eget sommarprogram 1990 (scrolla ner förbi bilderna på knoparna så finns det länkar till programmen). Där berättar han mycket av det han skrivit om i sin bok.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 reaktioner till “Tolfte boken: Bris”

  1. Bloggblad: Inte för mig heller, trodde jag, när min arbetskamrat pratade om den. Men igår satt jag vid morgonfikat med flera andra och diskuterade för fullt alla intressanta händelser i boken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *