Jag har börjat mikroblogga

Jag förundras över alla dessa steg som vår kommunikation tar med internets hjälp. Undrar vad som kommer härnäst.

Mikroblogga kan man göra på flera ställen, men jag har inte brytt mig särskilt mycket om det när jag tidigare hört om jaiku och twitter. I förra veckan läste jag dock någonstans om att bloggy,se öppnat för vem som ville vara med och eftersom jag hellre läser svenska än engelska klickade jag mig in där och skapade ett konto.

En mikroblogg är för korta inlägg på högst 140 tecken och kan väl bäst jämföras med de statusuppdateringar man skriver på Facebook. Till en mikroblogg kan man skicka inlägg via mobilen och det provade jag förstås att göra. SMS gick snabbt och lätt, medan MMS tog lite längre tid på sig. Jag börjar tro att det har med storleken på meddelandet att göra hur snabbt de kommer fram.

Till mikrobloggen kan man koppla RSS-flöden från andra platser man har, t.ex. den här bloggens RSS-flöde, liksom Flickr, delicious och liknande. Fast nu verkar det inte som det fungerar så klockrent om man som i mitt fall har två bloggar med snarlika adresser, vilket är fallet med den här bloggen och min fotoblogg. Men kanske det löser sig eftersom Jonas Lejon som startat bloggy.se arbetar för fullt med utvecklingen av sajten.

Ja, slutsatsen är att med ett bloggy-konto så kan du följa alla sajter en kontakt lägger in och behöver inte surfa runt på flera ställen. Du är välkommen in på mitt bloggy-konto om du vill.

Förresten, är det någon som vet vad som hände med Knuff-Johans Fnul? Det fungerade ju ungefär som en mikroblogg. Nu verkar den ha fnulat iväg ut i den okända cyberrymden.


Andra bloggar om: , ,

2 reaktioner till “Jag har börjat mikroblogga”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *