En pessimistisk kulturfyra

Rosemari undrar vad pessimism är för något i veckans kulrutfyra och ställer sina fyra frågor i pessimistisk ton:

1. Är du pessimist eller optimist?
Innerst inne är jag optimist, även om den senaste tiden har känts väldigt pessimistisk. Men eftersom jag är den optimist jag är så känns tillvaron just nu väldigt optimistisk och jag kan lämna den pessimistiska tillvaron bakom mig för den här gången.

2. Vilken är den mest pessimistiska bok eller film du läst eller sett?
En fruktansvärt pessimistisk film vill jag minnas var Dödens Fält, då på 1980-talet. Men jag kan ju minnas fel; den kanske slutade optimistiskt.

3. Vilken musik lyssnar du på om du känner dig pessimistisk?
Inte blir det någon speciell musik, vad jag kan komma på. Möjligen något lugnt och rofyllt, kanske mjuk och finstämd jazz. Fast sådan musik njuter jag ju av även i övrigt. Just nu rullar t.ex. Jan Garbarek på Spotify.

4. Vad gör du när du känner dig pessimistisk om något?
Sover en stund och vaknar upp som en helt ny optimist.


Andra bloggar om: , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *