Kulturfyra med favoriter

Rosmarie ställer idag årets sista kulturfrågor och jag tycker det är fyra bra sammanfattande frågor för året som snart är till ända.

1. Ett band jag upptäckte 2008 är Vampire Weekend. Har du hittat någon ny musik 2008?
Just nu lyssnar jag på Anders Widmark som jag i höstas upptäckte hemma hos en vän. En underbar jazzpianist som påminner lite om Keith Jarrett. Att jag kan lyssna på denna underbara musik får jag tacka Tommy k Johansson för, eftersom han gav mig en efterlängtad invite till Spotify, som är en guldgruva för musiklyssnare.

2. Jonas på Kattkorgen är en av de nya vänner jag fått via bloggvärlden. Har du fått någon ny kontakt via bloggvärlden? Eller hittat en ny favoritblogg?
Jodå, det har blivit några bloggträffar i Malmö: Framför allt med Åsa. Nya favoritbloggar har jag hittat många och det är svårt att nämna bara en. Favoriterna samlar jag i min google reader, såväl de ordrika som de fotorika.

3. Jag såg Leonard Cohen i Globen. Det var en av mina smådrömmar som förverkligades. Har du någon liten dröm som du förverkligat under 2008?
Inte som jag kan komma på just nu. Möjligen det att jag satsat lite mer på favorithobbyn och köpt såväl makrolinser som stativ och utvecklat fotobloggen än mer.

4. När du tänker tillbaka på 2008, vilken händelse är den första du kommer att tänka på då?
Personligt: Stressens konsekvenser.
Lokalt: Bränderna i stan.
Globalt: Presidentvalet i USA och kommunalvalen i Nicaragua.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 reaktioner till “Kulturfyra med favoriter”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *