8 reaktioner till “Obama eller McCain – vem röstar du på?”

 1. Var också inne och röstade, och lade ut länken även på min blogg.

  När jag tittar på resultaten får jag ju en bestämd känsla av att de stater där McCain får relativt många röster är de där de flesta vanliga människor inte har tillgång till internet.

 2. Visst vann Obama. Jag har en släkting i USA som sände mail till mig dagen efter där hon jublade över deras nya fal! Överlycklig verkade hon vara. En kvinna i 30-årsåldern så visst ger det hopp om framtiden i det stora landet i väster!

 3. Kerstin: Möjligen är det så, men ändå så har flera afrikanska och latinamerikanska länder gett stort stöd för Obama. Där finns inte heller så många som har tillgång till internet.

  ctail: Jo, jag antar att de källor DN är tillförlitligare, men tanke på att den isländska bara når de som är uppkopplade.

  Mia: Fast jag tror inte det blir så hemskt stora förändringar ändå. USA är USA och det är en stormakt, om än i kris. Men hoppas kan man ju på att gemene man och kvinna får en bättre situation.

 4. Jag är lite sent ute så det går säkert inte att rösta längre… och nu har ju folket sagt sitt. Vad jag inte kan förstå riktigt är att väldigt många är överlyckliga över att en man från en minoritet har lyckats ta sig till presidentposten. Visst, han är svart men det är Colin Powell också och han har inte åstadkommit något gott vad jag vet. Det intressanta är förstås vem Obama företräder och hur han gör det – alltså om det gör någon skillnad för vanliga människor.

 5. Pumita: Jo, visst kan man ha sina tvivel om väljarnas argument för att välja Obama, men jag tror åtminstone att det är ett bättre val än McCain. I praktiken blir det säkert ändå inte så hemskt stora förändringar för vanligt folk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *