Lärare på 1,25 %?

Ibland undrar jag hur det är bevänt med de matematiska kunskaperna. Jag som trodde att procenträkning faktiskt är ett av de starka områdena inom matematiken och som tränas och tränas i all oändlighet. Men vad sägs om detta? Att undervisa i svenska, SO (som i sin tur består av fyra olika ämnen!), franska och bild på 1,25 procents tjänstgöring verkar för mig en omöjlighet när arbetstiden dessutom är mellan 8.00 och 17.00 varje dag. Fri mobiltelefon är ju inte så dumt förstås.


Andra bloggar om: , ,

7 reaktioner till “Lärare på 1,25 %?”

 1. En halvtimme i veckan låter väl inte så dumt?! Se bara till att få heltidslön. 😉 Eller så handlar det om effektivisering som vanligt…

 2. Låter knepigt med den tjänsten tycker jag, nästan värre än landstinget:)

  Det Du skriver hos mej om prover som tas och Du knappt vet varför upplever vi ofta, tycker det är urdåligt med information till patienter, vi som jobbar med detta får heller inte säga så mycket för det kan ju finnas en massa olika orsaker till att ett prov tas och är inte patienten informerad kan det ju bli hur galet som helst.

  Ha en bra fortsättning på veckan men sök inte tjänsten ovan;)

  //annette

 3. Kanske tänker man sig att läraren både ska undervisa och köra föräldrasamtale 1/4 av tiden i den där fria telefonen- samtidigt. Uppenbarligen räknar man i alla fall med en kvinnlig lärare, de där som har så god simultankapacitet.

 4. PS:

  Fast sedan får man ju beundra annonsören, för det är ju ovanligt hederligt att redan i förväg tala om att man förväntar sig mer än heltid av den anställda. Undrar hur lönen ser ut?

 5. Jag gissar att man söker två lärare och att avsikten är att de ska dela på 125 % tjänst. Man söker alltså två personer som kompletterar varandra på ett sådant sätt att elevernas behov tillfredsställs.

  Vad sägs om den gissningen?

 6. annette: Näpp, den tjänsten blir definitivt inte min. Fel ämneskombination. 🙂

  Kerstin: Säkert menar de 125 % och inget annat, men en sådan tjänst blir allt ganska mastig. Det är säkert som Henrik skriver.

  Henrik Sundström: Jo, det låter mycket troligt eftersom det är angivet 2 platser. Jag fastnade för mycket på den matematiska omöjligheten att en enda person skulle klara sig på 1,25 % tjänst, vilket förstås är en felskrivning. Att då två personer skulle dela på 1,25 % blir följaktligen dubbelt omöjligt. Hmm, vilken lön blir det då på 0,625 %? Knappt hundra kronor i månaden, skulle jag tippa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *