Information på olika sätt

Man kan informera med skrämseltaktik.
Och så kan man informera med fakta och eftertänksamhet.
Jag föredrar fakta!

För den som inte orkar klicka på länkarna så kan jag berätta att det handlar om två ganska olika sätt att informera barn och ungdomar om hur man bör bete sig på internet för att inte råka illa ut. Eller egentligen informera barnens och ungdomarnas föräldrar genom arrangemang i skolorna. En del har tjänat pengar på porradio (gamla synder?) och publicerar mycket reklam på halvfärdiga hemsidor. Andra lägger upp saklig gratisinformation. Men det är klart, de har kanske olika syften med sin information, skulle jag tro. Men jag kan förstås ha fel. Rätta mig gärna, den som har kunskap om de olika aktörerna på denna lukrativa marknad som lever på människors rädsla och okunskap.

Att skrämmas med internet har jag aldrig tyckt om.
Att förbjuda internet tycker jag heller inte om.

Däremot tycker jag väldigt bra om saklig information och råd som ger insikt.


Andra bloggar om: , ,

5 reaktioner till “Information på olika sätt”

  1. Att skrämmas och att förbjuda gör det bara mer intressant och spännande! Det finns andra argument som "biter" bättre. Och det allra första är ju att de vuxna måste ta reda på vad ungarna sysslar med på nätet. Alldeles för många vet alldeles för lite om hur det funkar och vilka faror som finns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *