Bloggutmaning från Åsa

Jag fick en utmaning från Åsas anteckningar för ett par dagar sedan. Eftersom jag är lite dålig på att uppdatera min ordblogg, antar jag utmaningen.

Reglerna är följande:
* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

Och här får du sju punkter om mig:

1) Det första jag gör när jag vaknar på morgonen är att slå på P1 på klockradion bredvid sängen. Därefter står radion på när jag är i närheten och stängs bara av vid söndagsgudstjänsten, det där matprogrammet som jag inte minns vad det heter samt när Annika Lantz pratar. Det sista jag hör på kvällen innan jag somnar är förstås också P1. Klockradion är då inställd på insomning.

2) Till frukost har jag i många års tid ätit Skånemejeriers ekologiska milda yoghurt med Coops billigaste müsli där jag blandat ner torkad frukt i lösvikt. För en månad sedan bröt jag min fleråriga vana och mikrar nu havregrynsgröt. Efter två minuter tar jag ut tallriken ur mikron och lägger i frysta bär som långsamt tinar. Jag rör runt ett tag och så skedar jag i mig gröten.

3) Jag kollar alltid kvittot jättenoga när jag handlar och har tjänat många kronor på kassapersonalens felinslag eller prismärkarnas slarv. Och ja, jag säger till även när kvittot är fel till min favör, vilket händer ytterst sällan.

4) För drygt tre år sedan köpte jag mitt livs första lägenhet och föll för den mycket p.g.a. jacuzzin som tar upp nästan halva badrumsytan. Det är nog mer än ett år sedan jag sist använde bubbelbadets funktioner. Men duschen är helt ok den också.

5) Jag är en inbiten kaffeoman och klarar inte en dag utan några stora koppar nybryggt, starkt Zoegas skånerost. Är jag sjuk får jag däremot enbart kväljningar vid tanken på kaffe. Därav drar jag slutsatsen att jag var sjuk under min första graviditet men frisk under min andra.

6) Tvåspråkig anser jag mig inte vara, men ändå pratade jag under sju års tid tre språk parallellt: svenska med mina pojkar, spanska med deras pappa och italienska med resten av befolkningen. På engelska däremot får jag knappt ur mig ett ord, fast jag förstår det som sägs.

7) När jag var liten önskade jag mig en lillebror (och storebror, men insåg med ökad ålder det lönlösa i en sådan önskan) och fick två småsystrar. När jag var gravid önskade jag mig en flicka båda gångerna. Jag fick två pojkar. Sedermera har jag fått vetskap om att jag på min faders sida faktiskt har en lillebror, som dock adopterades bort vid späd ålder. Själv är jag alltså storasyster.

Kanske dessa sju bloggare har lust att anta utmaningen (såvida de inte redan svarat):

Miatankar
~La petite Haydee~
Motvillig blogg
Jah Hollis
Della
Hasse
Erik

Av dessa bloggare är flertalet fotobloggsbekanta så de har kanske inte hittat hit utan i stället till min fotoblogg. Anledningen till att jag skriver så lite nu för tiden måste vara att jag fotograferar desto mer och om fotona blir det skrivet.


Andra bloggar om:

9 reaktioner till “Bloggutmaning från Åsa”

 1. Panter: Det ser jag fram emot.

  Mia: Hehe, jag ser fram emot dina hemliga avslöjanden.

  Della: Det var verkligen intressanta saker vi fick veta om dig.

 2. Tack, men jag är lite skeptisk till sådana här utmaningar. Men kanske kan jag göra ett undantag den här gången, när denna intensiva jobbvecka är avklarad. Får se vad jag orkar när jag kommer hem i natt för att vila upp mig en ynka lördag för att även jobba söndag, och måndag och tisdag.

  Beträffande Annika Lantz:

  jahhollis.blogspot.com/2007/05/nr-jag-hr-lantz-oskrar-jag-min-revolver.html

 3. Jah Hollis: Ajdå, du gillar tydligen inte heller damen i fråga. Undrar varför så många blir irriterade på hennes fnitter, för jag tror att hon egentligen är en ganska duktig person men som på något sätt lagt sig till med den här imagen.

  Panter: Ska kolla leveransen om den är godkänd. 🙂

  Mia: Ska kolla utlägget hos dig. 🙂

  Helena: Haha, du har väl fått reda på rätt mycket vid det här laget. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *