Bloggträffsrapport

bloggträffFör första gången under mina drygt tre år som bloggare har jag äntligen deltagit i en bloggträff. Det skedde i Malmö idag och deltagare var hakank, ctail, Åsas anteckningar och jag.

Inte vet jag hur en bloggträff brukar vara och det finns säkert heller ingen mall för hur en sådan ska vara, men jag har förstått att det ska skrivas rapport. Eller hur? Om man vill, men att det inte alltid görs, men kanske är önskvärt. Nåväl, här kommer en resumé av mitt livs första bloggträff.

Eftersom jag inte kände någon sedan förut stod jag ett tag utanför Piccolo Mondo och spanade in dem som satt vid borden på uteserveringen. Kunde någon av dem vara bloggare? Njae, ingen som såg ut som någon av de bloggare som jag visste skulle finnas där. Bloggare kunde de väl för all del vara ändå, men i så fall utan vetskap om den bloggträff som skulle äga rum. Senare fick jag en uppgift om att det lär finnas ungefär en halv miljon (= 500 000!) svenska bloggar (observera, inte bloggare, vilka är betydligt färre), så några bloggare kanske satt där utan att vara de av mig eftersökta.

bloggträff
Men länge behövde jag inte stå där och se bloggsökande ut. Åsa kom ganska snart gående emot mig och när hon med ett leende frågade: Är du Susanne? ställde jag samtidigt nästan exakt samma fråga: Är du Åsa? och så var den presentationen snabbt avklarad. Inne på restaurangen satt de andra och väntade, redo att beställa mat och dryck, vilket tog en liten underlig vändning, eftersom servitören på något sätt fått för sig att vi var engelskspråkiga. Det löste sig och vi fick lov att återgå till svenska, vilket jag tycker är ett betydligt enklare språk att kommunicera på än engelska. Språkförbistringen bidrog dock till att vi diskuterade engelskspråkig litteratur och alla utom jag verkar utan större problem läsa såväl fack- som skönlitteratur på detta språk.

Andra ämnen vi diskuterade vill jag minnas var matematik, blogghistoria, webbläsare, page rank, andra bloggare, länkning, pingning, vad man inte bör blogga om, olika typer av kommentarer, bloggarnas framtid och säkert mycket mer som jag just nu inte kommer ihåg. Trevligt var det i alla fall och fler bloggträffar ska det bli för mig. Att träffa personerna vars bloggar man läser gör att man får en hel bild av människan bakom bloggen. Och ja, de var ungefär som jag förväntat mig, de här bloggarna, lika trevliga som sina bloggar.

Ja visst ja, det diskuterades också någon tv-serie (eller film eller bok) som tydligen är omåttligt populär, men eftersom jag mycket sällan följer sådana, minns jag inte ens vad den heter. Dessutom är det en engelsk titel och det förklarade jag ju alldeles nyss att det verkligen inte är det språk jag är hemma på. Jag minns bara en siffra (matematik är ju mitt ämne) ur titeln: 6 och då tror jag att alla utom jag vet vilken serie det är frågan om.

Min favorithobby diskuterades och därför plockade jag upp min kamera och tog den första bilden som visas här. För att jag också skulle komma med på bild tog Åsa det andra fotot. Och ser du oss suddigt så skyll på mig. Som vanligt hade jag glömt hur jag fotograferat vid tagningen före och därför stod avståndsmätningen kvar på manuell inställning, vilket fick till följd att vi blev väldigt ofokuserade (!) på fotona. Fast genom att förminska fotona syns det nog inte så mycket. Och de två som sitter i bakgrunden på första fotot har jag medvetet gjort suddiga för de är inga fokuserade bloggare, så vitt jag vet, även om de emellanåt vände sig om väl mycket och verkade mycket intresserade av våra samtal.

Och om jag nu räknat rätt, för räkna bör man, helst i huvudet, så har bokstavskombinationen blogg nu skrivits 23 gånger i detta blogginlägg. Nej, nu blev det ju 24! 26, menar jag och tittar neråt.


Andra bloggar om: ,

8 reaktioner till “Bloggträffsrapport”

  1. Åsa: Jo, det var roligt att vara med och vi ses säkert fler gånger.

    Thebe: Jo, jag har förstått att du brukar vara med och har erfarenhet av hur det är.

    Mia: Jodå, du får väl komma ner från Småland någon gång. 🙂

  2. Och jag har helt missat dessa bloggare… annars brukar det ofta vara många namn i de bloggar jag läser, som dyker upp lite här och där, där jag minst anar det.

  3. Hm, de på bordet bakom var intresserade säger du? De kanske var lurkare som läst om träffen och kommit dit för att lyssna utan att avslöja sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *