Dessa föräldrar

Nej, jag gillar inte att bli uppringd av föräldrar när jag är ledig.
Jag gillar inte heller att bli uppringd av föräldrar på söndagsförmiddagar.
Ännu mindre tycker jag om att bli uppringd av föräldrar mitt i sommarlovet.
Ja, jag kan påstå att jag tycker väldigt illa om att en sommarlovssöndagsmorgon bli uppringd av en förälder till en elev jag inte ens är mentor för.

Och nej, jag var faktiskt inte ett dugg ovänlig på telefon utan förklarade mycket pedagogiskt för föräldern att jag inte beviljar ledigheter och bad snällt föräldern ringa till rektorn på skolan i morgon måndag. Trots att jag var trött efter dans och festande igår kväll. Det är säkert! Fast jag skulle vilja ryta till och säga att för helvete ring inte mig om ledighetsansökan mitt i min sommarledighet! Jag är ledig! Jag jobbar inte! Och jag kan inte bevilja elevers ledigheter! Det gör rektor!

Förresten funderar jag allvarligt på att skaffa hemligt telefonnummer. Eller åtminstone en nummerpresentatör.


Andra bloggar om: , ,

3 reaktioner till “Dessa föräldrar”

  1. Men hallå! Är folk inte kloka? Det enda som stört mig i skolväg i sommar, är att min nya ambitiösa chef skickade ut en lång lista med saker vi ska ha fixat och satt i pärmar och läst på till ht börjar…

    Men när jag var klasslärare, hände det att jag blev uppringd en söndagseftermiddag av en förälder som tyckte att vi kunde ta utvecklingssamtalet på telefon just då, för hon var frissa och kunde inte ta ledigt och komma på de tider hon fått… Jag minns faktiskt inte vad jag svarade…

  2. Nej, Bloggblad, många verkar tycka att lärare ska vara tillgängliga dag och natt, året om. Undrar om man skulle få för sig att ringa en läkare eller sjuksköterska utanför dennes arbetstid. Nej, då gäller minsann telefontiden. Sammaledes tycks inte gälla vår yrkesgrupp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *