Bloggutmaning

Jag blev under min vistelse i Spanien utmanad av Sandbarnet, som vad jag förstår befinner sig mer permanent i detta land. Eftersom jag var på resande fot tyckte jag det var bättre att njuta av vistelsen där (hmmm, inte sååå njutbar som jag trodde – se nedan) än att sitta på något internetcafé. Därför svarar jag i stället nu när jag är hemma igen.

Reglerna
består av att först beskriva reglerna och sedan svara på alla frågor. Därefter välja ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din samt att låta personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

Fem saker som fanns på din Att-göra-lista idag?
1. Åka från Italien till Sverige, dvs. gå upp kl. 4.30 och i gryningen bli skjutsad till Linate-flygplatsen utanför Milano och ta tidiga SAS-planet med avgång kl. 6.35 för att två timmar senare landa på Kastrup, ta öresundståget till Sverige och slutligen öppna min lägenhetsdörr kl. 10.30.

2. Ringa försäkringsbolaget och anmäla det inbrott jag råkade ut för i Valencia, dvs. redogöra för händelseförloppet och rabbla upp alla saker jag blev av med den där natten då jag vaknade av att någon rörde sig bredvid min säng och såg silhuetten av en man som med min handväska hoppade ut genom balkongen.

3. Gå till mitt lokala bankkontor för att få en ny startkod till min internetbank. Den gamla fick jag spärra eftersom den låg på ett USB-minne som stals i Valencia.

4. Ringa mobilföretaget och beställa ett nytt sim-kort i stället för det som stals i Valencia. Vad jag ska ha det till när jag inte har någon mobiltelefon kvar – den stals förstås i Valencia – vet jag inte, men försäkringsbolaget ska ju så småningom ersätta även sim-kortet, så någon gång ska det ju beställas.

5. Vänta på brevbärarens ankomst och det brev från banken som innehöll mitt nya VISA-kort som fick beställas i stället för det som stals i Valencia. Fast jag får vänta ännu längre på att få den kod som hör till så att jag kan använda kortet.

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Då var jag i Italien på semester med mina två pojkar, en väninna och hennes två barn. Även då var folk galna i fotboll, fast det var visst VM i stället för EM. Storskärmen på Piazza del Duomo i Milano sände även då matcherna.

Ställen du bott på?
Eslöv – Höör – Lund – Umeå – Stockholm – León, Nicaragua – liten by i Brianza, Italien – Eslöv (Cirkeln är nu sluten.)

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
1. Betala alla mina lån.

2. Gå ner till mindre än deltidsarbete – absolut inte sluta arbeta, men däremot ta tjänstledigt en tid för att fara iväg till Latinamerika igen.

3. Stötta UBV ännu mer. Fast de har i år bytt namn till Latinamerikagrupperna.

4. Dokumentera med foto och text det jag upplever i Latinamerika. Förstås köper jag en ny kamerautrustning och en bärbar dator som jag kan ha med mig för att på plats skriva och fotografera.

5. Prångla ut text och foto på något sätt så att andra kan bli varse hur man lever på andra villkor än de som gäller i den rika världen. Egen bok eller tidning, artiklar i redan existerande dito, bloggen förstås …

Personer du vill veta mer om?
Alla, som har något att berätta. Och det har alla. Frågan är om så många hittar hit numera eftersom jag uppdaterar så sällan. Ska genast skärpa mig. Dessutom tror jag att den här utmaningen – liksom jag – gått runt så mycket att de flesta redan haft den i sin ägo. Skulle du som läser här inte ha svarat, uppmanar jag dig härmed att göra detta. Bums! Skriv bara en kommentar här så att jag hittar till dig. Seså, gör det nu och var inte blyg!


Andra bloggar om: , ,

2 reaktioner till “Bloggutmaning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *