FRI-märken i FRA-tider

Svenska frimärken
Jag skulle posta ett vanligt snigelbrev idag (Ja, det händer ibland eftersom vissa svenska myndigheter inte godtar e-post.) och letade förtvivlat efter frimärkshäftet jag köpte förra månaden då jag postade en del andra bruna kuvert. Hittade och klistrade frimärken, men stannade upp lite och studerade dem lite närmare. Och tankarna gick ungefär så här:

Hmm, vilka konstiga frimärken. Vad föreställer de egentligen? Det ser ju ut som ögon. Spionerande ögon. Varför det? Vad vill posten meddela oss med dessa spionerande ögon? Och på baksidan ett meddelande om att de vill se mig! Med en symbol som ser ut som en deckarhatt. Men, vad håller de på med på posten?

Men så gick det upp ett ljus:
Aha, de vill meddela oss att nu så kommer FRA-lagen och även posten har sina spionplaner färdiga. De vill säkert öppna alla privata brev och kontrollera om vi skriver terrorstämplade ord i dem.

För övrigt säger jag som Åsa: Många har yttrat sig mot lagens införande och jag håller helt och hållet med dem om att det är en mycket farlig lag man vill genomföra i Sverige och som kan få ödesdigra konsekvenser för vanligt folk. Övervakning har vi redan i alltför stor omfattning med alla kameror och digitala avtryck vi lämnar efter oss. Att på det här sättet ytterligare minska vår personliga integritet är ett brott mot vår grundlag. Måtte de tveksamma riksdagsledamöterna stå upp för vad de egentlgen tycker och visa att de inte bryr sig om partipiskan utan i stället lyssnar på sitt eget samvete och röstar NEJ på tisdag.

Det var allt från en s.k. bloggare (Rapports Mikael Petterssons yttrande igår – se filmen nedan) för i kväll.


Andra bloggar om: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *