Kulturfyran, vecka 21

Kulturfyran den här veckan handlar om internetberoende, möbler och ESC. Här kommer mina svar på RS:s frågor:

1. Internet pajade för många Sollentunabor idag. Internet har påverkar oss på flera sätt. Vad skulle du göra om du blev utan Internet en dag?

Jobba off-line eller stänga av datorn. För egentligen finns det mängder av saker att ägna sig åt om inte internet fungerar: fotograferingscykla, läsa, umgås, etc.

2. Nästa fråga har också med min dag att göra. En annan anledning till att jag inte hunnit vara vid datorn är att vi köpt nya möbler och har ägnat den här dagen åt inredning och omändring. Vi har bland annat skaffat en jättemysig indisk byrå med 28 lådor. Den är nog min favoritmöbel.
Har du någon favoritmöbel?

Min nicaraguanska gungstol, som tillverkades i staden León av en lokal snickare vi kände, forslades med Aeroflot till Milano och med Kungsholmens flytt till Skåne. Visst är det en väldigt berest gungstol? Men nu står den stilla i mitt vardagsrum på röda mattan i läshörnan och väntar bara på att flytta ut på den nya inglasade balkongen.

3. Nästa fråga har med kvällens semifinal i Eurovision Song Contest där det svenska bidraget med Charlotte Perrelli ska vara med och tävla om att få vara med i finalen på lördag. Så nu undrar jag: vilken sång kommer du först att tänka på när du tänker på Eurovision Song Contest?

ABBA:s Waterloo för länge, länge sedan när jag var tonåring. Sjutton, tror jag att jag var, när vi jublade över Sveriges seger. Sedan dess har jag inte alls följt spektaklet. Och visst hette det bara Melodifestivalen på den tiden?

4. Eurovision Song Contest är inte bara lättsamma, lättsmälta schlagerslingor, det är kläder, ofta glammigt och glittrigt. Vilket är det snyggaste klädesplagget tycker du?

Jag är så trist och tråkig som säger en klassisk kavaj. Antingen till jeans eller kjol. Det är snyggt, så det så! Jag använder min gamla svarta kavaj varenda dag numera och känner mig hur fin som helst.


Andra bloggar om: , , ,

3 reaktioner till “Kulturfyran, vecka 21”

  1. Jag blir så fundersam på hur jag skulle ha tid med en 28-lådorsbyrå… Det räcker med att jag måste dra ut 4 lådor i hallbyrån varenda gång jag ska ha borste/skohorn/reflex… för det ligger av nåt mysko skäl alltid i den fjärde…

  2. Bloggblad: Jag har inte heller speciellt många lådor här hemma, vilket får till följd att alla saker hamnar ovanpå bord och skrivbord i stället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *