Bloggpaus och matteblogg

"Du är lite dålig på att uppdatera din blogg!" fick jag höra idag på ett mattemöte och jag hajade till lite.
"Va! Läser du min blogg?"
"Ja, jag brukar väl titta in varannan dag ungefär." fick jag som svar. "Och det är länge sedan du skrev något."

Jo, det stämmer allt. Tiden har gått åt till helt andra saker och när jag i helgen äntligen skulle logga in för att skriva ett par rader så låg hela blogghotellet nere för uppdatering. Men nu, nu är jag här igen!

Påsklovet kom och gick och jag for för andra gången i mitt liv till den vackra staden Prag. Resan gick med buss genom ett snöigt Tyskland och jag får erkänna att jag satt på helspänn hela natten där framme vid fönstret med utsikt över de snösliriga vägarna. Nåväl, vi kom helskinnade hem igen efter några dagar och jag var nöjd med att ha promenerat runt på Prags medeltida gator med kameran runt halsen. Foton kommer allt eftersom i fotobloggen.

Just den här veckan känns också lite lugnare eftersom den åttondeklass jag har i så många olika ämnen är på prao. Äntligen hinner jag med lite av alla de där sakerna som legat ogjorda och framför allt hinner jag ifatt mig själv och mina tankar. Och faktiskt, jag får in nästan alla utvecklingssamtal som ska genomföras.

Näpp, nu ska jag se om jag kan starta en matteblogg till vår mattegrupp. Förslaget var egentligen ett nyhetsbrev på webben för att låta kollegor skriva diskussionsinlägg om matteundervisning, men jag kontrade med att föreslå en blogg där man i stället kan ha en levande debatt om det som skrivs.

Jaha, Kaj, är du nöjd nu?


Andra bloggar om: ,

2 reaktioner till “Bloggpaus och matteblogg”

  1. Jag förstår dig angående stirrandet på vägbanan… gillar inte alls att släppa taget och bara åka med på långresa i buss…

    För ett par dar har jag också släppt taget om bloggen – jag hinner bara inte läsa hos alla andra och inte heller skriva i min egen. Och ibland blir jag lite trött i huvudet av bloggeriet.

  2. Bloggblad: Numera åker jag så sällan bil eller buss så det kändes extra nervöst att åka så långt som till Prag. Det är allt tryggare med fötterna, cykeln eller tåget.

    Det är nog bra att ta en bloggpaus då och då, för att sedan ta nya entusiastiska tag i tangenterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *