Har inte män något familjeliv?

Igår kväll hamnade jag framför tv-programmet Rakt på med K-G Bergström, ett program jag inte sett förut. Men nu när det sista avsnittet sändes hittade jag rätt knapp på tv-apparaten.

Först i intervjufåtöljen satte sig Björn Ulveaus och frågades ut om sin syn på religionen i samhället och om sitt liv med musiken. Björn avlöstes efter en stund av Maria Wetterstrand som fick svara på frågor om miljö- och samarbetspolitik. Medan de båda intervjuades löpte en textremsa i nederkanten av bildrutan och vi tittare upplystes om de bådas liv. Vi fick bl.a. veta att Björn föddes 1945 (om jag nu minns rätt), vann en musiktävling med Hootenanny Singers (oj, vad jag minns min ungdom) och att han med Benny Andersson skrivit musikaler. Om Maria fick vi i stället veta att hon föddes 1975 (om jag nu minns det rätt förstås), har en magisterexamen i biologi från Göteborgs universitet, startade Grön ungdom som tonåring, är gift med en finsk politiker med vilken hon har två barn och att hon nyligen varit föräldraledig ett halvår. K-G Bergström kom också in på Marias familjeliv i sin utfrågning och undrade hur hon kombinerar familjelivet i Helsingfors med sin inställning i miljöfrågor.

Efteråt sitter jag där framför tv:n och undrar varför inte Björn fick någon fråga om hur han lyckats kombinera sitt familjeliv med sin inställning i religiösa frågor och med sitt turnerande. Och förresten, hur ser hans familj ut? Har han någon? Eller är han ensamstående och det är därför vi inte får några upplysande textremsor i frågan? Har jag möjligen missat någon viktig information i skvallerpressen?

För det kan väl inte vara så att det bara är kvinnor som får frågor om konsten att kombinera familjeliv och yrkesliv? Eller?


Andra bloggar om: , ,

5 reaktioner till “Har inte män något familjeliv?”

 1. Jag tror inte heller att K-G Bergström är medveten om hur snedvridet det blir. Han uppfattar sig säkert som rättvis, om det nu är rätt ord i detta sammanhanget.

 2. Helt klart har du gissat rätt… En karl fixar väl familjelivet hur lätt som helst… men en kvinna… HUR GÖR HON?

  (Jag blir så arg över sånt! 2008!)

 3. matte & plastmatte: Jag undrar om femhundra räcker…

  Panter: Nej, jag tror också att de flesta faktiskt inte uppfattar K-G:s frågor som särskiljande. Tyvärr.

  Bloggblad: Ja, oftast är det väl kvinnan som får fixa familjelivet, även år 2008.

  Marie: Jäpp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *