Enkel lärarlogik

Premiss: En lärare som undervisar i ämnen h*n inte har utbildning i är inte intressant.
Premiss: Jag undervisar i ämnen jag inte har utbildning i.
Slutsats: Jag är inte intressant.

Premiss: En lärare som inte är utbildad i sina ämnen måste planera mycket noga.
Premiss: Jag är inte utbildad i alla ämnen jag undervisar i.
Slutsats: Jag måste planera mycket noga.

Premiss: En lärare med alltför många ämnen att planera blir trött.
Premiss: Jag har många ämnen att planera.
Slutsats: Jag är trött.

Premiss: En trött lärare är en dålig lärare.
Premiss: Jag är trött.
Slusats: Jag en dålig lärare.

Hmm, jag tror jag ska begära omförhandling av mitt tjänstgöringsbevis.


Andra bloggar om: ,

4 reaktioner till “Enkel lärarlogik”

  1. Fast jag tror inte alls på din slutsats att du är en dålig lärare – däremot att du jobbar på tok för mycket! Men det är ju lätt för mig att säga som bara jobbar halvtid och har ställt in mig på livet med halv lön. Det märks stor skillnad, men jag tycker det är värt att avstå från en massa saker för att må bättre.
    Jag har kollegor som efter sin sjukskrivning jobbar halvtid och är sjukskrivna på halvtid, men det vill inte jag, för då skulle jag skämmas alla dagar då jag är pigg och orkar och är ute i svängen och syns lite överallt. Fast jag hade tjänat ekonomiskt på det… för det är ju för att jag inte orkar som jag jobbar halvtid.

  2. Bloggblad: Åh, vad jag också skulle vilja jobba halvtid – just för att orka med och vara engagerad och
    inte alls så här trött som jag är nu för tiden. Men, jag har helt enkelt inte råd till det. Vi har bara min inkomst att leva på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *