Jag är utvald!

Jippi! Jag får åka den här gången också! Matematikbiennalen i Stockholm ska besökas av den här skånska matteläraren i dagarna två! Dock inte förrän nästa år.

Matematikbiennalen anordnades förra gången i Malmö och då fick jag en plats bara för att den som anmälts fått förhinder. Glad var jag och njöt i fulla muggar. Den här gången fick jag den dyra platsen alldeles för mig själv och då även möjlighet att få välja tio intressanta seminarier bland alla de hundratals olika som anordnas. Det tog sin tid men nu är valen gjorda, även om jag var besviken för att några som verkade jätteintressanta redan var fullbokade, däribland ett om nyttan av huvudräkning, något som är lite av min käpphäst i matteundervisningen.

Pengar fick jag från en lokal bank som tycker att kommunens mattelärare ska få möjlighet att delta på så viktiga matematisk-ekonomiska tillställningar som matematikbiennalen. Två av kommunens lärare fick plats för de 7000 kr som banken bidrog med. Efter en snabb koll med skolledningen fick jag även tillåtelse att belasta fortbildningskontot med rese- och hotell- och vikariekostnad. Jippi – en gång till!

Så, nu ni stockholmare! I slutet på januari åker jag upp till er för att återse den gamla Älvsjömässan. Någon annan bloggare som ska dit?

Ja, visst ja, det är det ju! Fredrik Svensson ska ju hålla i ett seminarium om iPod-sändningar och till det anmälde jag mig. Det blir säkert intressant.


Andra bloggar om: , ,

7 reaktioner till “Jag är utvald!”

  1. Jeanette: Självklart! Bor du nära Älvsjömässan så jag hinner dit i pausen? 🙂

    Farsan Baloo: Självklart, blir mitt svar även på din kommentar. Inte ska jag avstå nu när jag varit med sedan starten.

  2. Jäpp, Pumita, verkligen jätteroligt. Sådana konferenser ger en jättekick för att utveckla undervisningen och inte stelna till i gamla banor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *