Nya sjuor

Det märks att jobbet är i full gång och tiden inte räcker till för bloggande, hur gärna jag än vill. Missar tisdagstema, ordlös onsdag, linsbus och Malins bokfemma – alla lika trevliga, men krävande för såväl kamera som tankeverksamhet.

I stället ägnar jag mig åt lektionsplanering i fysik, kemi, biologi, teknik, matte, spanska och försöker hinna med det som bör planeras innan jag står inför eleverna.

I torsdags tog jag emot en ny sjua och de satt som små levande ljus och bara lyssnade och tog in all ny information. Egentligen är det fantastiskt att de kommer ihåg så pass mycket som de gör för inte är det lite de ska kunna när de börjar på en ny skola. Underligt att de inte frågar mer än de gör. Fast jag kan inte annat än le, när de tror oss lärare om att kunna precis allt, och t.ex. undrar när nästa lektion börjar. Jag som knappt kommer ihåg när min egen lektion startar.

De är allt underbara de nya sjuorna och det blir säkert en jättebra klass! Fast det säger jag förstås varje gång jag får en ny sjua – innan de blivit varma i kläderna.

Det nya jobbet verkar förresten vara något ouppnåeligt just nu.


Andra bloggar om: ,

3 reaktioner till “Nya sjuor”

 1. Oj, vad många ämnen du undervisar i! Jag som tycker att mina tre är fullt tillräckliga… Hoppas att du/skolan får tag på en spansklärare.

 2. Men har de förstått??? Jag hade en grupp sjuor i svenska för några år sen – och efter varje förklaring jag gjort inför hela gruppen, sträcktes minst 10 händer upp: vad ska vi göra?
  Och då har jag låååång erfarenhet av att förklara…
  Men å andra sidan var de extremt ovana vid gruppundervisning, hade bara jobbat individuellt tidigare…

 3. Tråkigt med jobbet…
  Vi brukar ge dem 100 dagar, de nya sjuorna…
  Visst är de söta! Det ger så mycket att vara med på resan från sjuan till nian.
  Jag har samma erfarenhet, som Bloggblad, att de är vana vid individullt arbete och har lite svårt att ta in hur grupppundervisning fungerar i början.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *