Hopp finns ännu

Än är loppet inte kört med nya jobbet. Efter ett nyss avslutat telefonsamtal med min eventuellt nya rektor känner jag mig alltmer värdefull. Han vill faktiskt vänta ytterligare en tid på att gamla rektorn ska hitta en ersättare. Till på torsdag ska väl en lösning finnas, för det finns faktiskt två (!) sökande till min tjänst just nu.

I förra veckan åkte jag iväg ännu en gång för att besöka min kanske blivande arbetsplats för att titta mer noggrant på lokaler, möta kollegor och diskutera schema och vilka kurser jag ska ta. Efter ett nästan två timmar långt besök kom jag hem och insåg att vi glömt en ganska väsentlig fråga: Lönen! Vilken lön är jag egentligen värd? Inte ett ord hade vi sagt om vad jag skulle ha i inkomst på nya jobbet. Det hade liksom inte känts riktigt så viktigt och jag inser att jag inte är den som sätter lönen i främsta rummet, hur betydelsefull den ändå är för att jag och min son ska ha ett något så när bra liv. Nej, det är utmaningen i nya arbetsuppgifter som är mest intressant och har nog alltid varit för mig. Det är ju därför jag faktiskt ser mig om efter nytt jobb. Inte är det chansen till förbättrad lön.

Ändå så är förstås inte lönen oviktig. Jag vill ju ha mer än vad jag har nu och jag vill att det ska täcka den ökade reskostnaden eftersom jag nu får så långt till arbetet att jag inte längre kan cykla utan måste ta tåget varje dag. Men vi kom utan problem överens på telefon idag och jag fick vad jag förstått är ganska bra. Med chans att löneförhandla om det blir tal om förlängning efter den första terminen.

Fast rektorn tyckte förstås att jag har väl hög lön redan nu.


Andra bloggar om: , ,

6 reaktioner till “Hopp finns ännu”

 1. Heja Susanne!
  Länge sedan jag besökt din blogg och läser med stort intresse om din anställningsintervju. Jag håller tummarna för att allt ska lösa sig på bästa sätt och att du får testa det nya arbetet!
  Mia

 2. Håller tummarna för att det ska Lösa sig för dig! Så spännande med ett nytt jobb. Jag har själv funderat i de banorna, men så länge lillan är liten blir jag nog kvar.

 3. ”Fast rektorn tyckte förstås att jag har väl hög lön redan nu.”
  Hhmm, det gör de väl alltid, arbetsgivarna. ;D
  Jag hoppas verkligen att det går vägen!

 4. aha: Än ingen lösning.
  Ser att du bytt bloggadress. Har allt undrat vart du tog vägen när det var dött på den gamla bloggen. Din nya adress inlagd bland favoriterna.
  Magistern: Ja, vad tycker du är en rimlig lön för en adjunkt med 24 års erfarenhet?
  Pumita: Den här veckan borde det bli klart med ett svar, antingen positivt eller negativt. Det lutar åt det senare. 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *