Efterlyses: spansklärare

Som jag tidigare skrev är jag erbjuden nytt jobb på en gymnasieskola och har också officiellt tackat ja, pratat med nuvarande rektor och blivit gratulerad av kollegor och aldrig någonsin blivit så uppskattad för mitt nuvarande arbete som jag är just nu.

"Men grattis!"
"Vad roligt för dig!"
"Precis vad du velat."
"Det är precis rätt jobb för dig!"
"Hur ska vi klara oss utan dig?"
"Men du kommer väl tillbaka?"
"Vem ska nu hålla i matteprojeket?"
osv.

Men, nu ser det ut som det blir svårt att hitta en ersättare för mig på den så speciella tjänst jag har. NO/matte är nog inte några svårigheter, men däremot har normalt sett inga matte/NO-lärare spanskkunskaper och därmed blir det nästan en omöjlighet att hitta någon med rätt kompetens. Så rektorn söker med ljus och lykta efter någon som kan ta tre lektioner spanska per vecka, runt lunchtid tisdagar, torsdagar och fredagar. Hittar han ingen, släpper han inte mig.

Så nu använder jag min blogg som en egen liten arbetsförmedling:

"Sökes: Spanskkunnig person, som är beredd att tillsammans med en annan språklärare samarbeta och planera undervisningen för nybörjare i spanska i år 7. Tre lektioner per vecka. Undervisningsgruppen består av drygt tjugo elever.
Varaktighet: höstterminen 2007 med möjlighet till förlängning."

Hittas ingen ersättare, så kan jag glömma den där otroligt intressanta gymnasietjänsten. Och då blir jag mycket, mycket besviken.


Andra bloggar om: , ,

10 reaktioner till “Efterlyses: spansklärare”

  1. Nog för att arbetssökande förväntas vara flexibla, men det kanske vore läge att åtminstone avslöja vilken del av Skåne skolan ligger i? 😉

  2. Lena: I mellanskåne längs stambanan, 20 km nordöst om Lund, dvs i min hemstad. 😉
    Kerstin: Jag fick beskede om den nya tjänsten i fredgas förra veckan. Eftersom jag har fast tjänst har jag en uppsägningstid. Nu gör jag inte det utan begär tjänstledigt för att prova en annan tjänst, vilket är helt tillåtet, men också måste ha en viss framförhållning. Kommunens policy är dock att göra vad man kan för att underlätta vid sådana här fall, men drabbar det elevernas undervisning genom inställda lektioner går man självklart inte med på det.

  3. Jag funderade också på om du inte kunde säga upp dig, men det kanske är ett för drastiskt steg, eller? Tyvärr har arbetsgivaren ingen skyldighet att bevilja tjänstledighet för att prova annat arbete. Cruzo los dedos. 🙂

  4. Tack Pumita, por los dedos cruzados.
    Hade idag en tjej på mobilen som var mycket intresserad, men så krockade spansklektionerna med hennes egna på högskolan. 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *