Vad sysslade männen med?

Det blev många undringar i kommentarerna till mitt Ordlös Onsdag-bidrag och jag lovade att publicera foton som jag tog före och efter.

Först stod männen så här. Det syns tydligt att den man som står till vänster är betydligt längre än den som står till höger. Båda vänder sig till den publik som sitter på platsen framför kulturhuset i Paris. Den längre mannen har blivit ditkallad från publiken av den kortare. Skillnaden i längd orsakade många skratt och även den kortare mannen har svårt att hålla sig för skratt.

Ordlös1

Och här kom bilden där den kortare mannen visar hur den längre ska hålla händerna…

Ordlös Onsdag 4

… för att den kortare ska kunna kliva upp på en av de linor som han tidigare satt upp på platsen.

Ordlös3

Till att börja med står akrobaten mycket ostadigt och nästan faller, eftersom…

ordlös4

… linorna hålls av personer i publiken och därför inte är speciellt väl spända utan, som synes, ganska slaka.

ordlös5

Medan den längre mannen får vila sig på sin stol så klarar den franske akrobaten att ta sig vidare till den blå mittstolpen som hålls uppe av alla linorna, som alltså hålls av publiken. Svajigt värre.

ordlös6

Väl uppe på den blå plattformen får den längre mannen hjälpa till igen genom att kasta ringar till akrobaten, som nu börjar jonglera där han står.

ordlös7

Ännu mer konster utfördes, men jag vände mitt teleobjektiv åt annat håll och inte förrän akrobaten hade packat ihop alla sina saker på sin lilla kärra, kom jag ihåg honom och tog sedan …

ordlös8

… ett sista foto på hans rygg.

ordlös9

Det sjunde fotot är publicerat hos Flickr med alla de övriga fotona jag tog i Paris i månadsskiftet juni-juli. De andra akrobatfotona har jag än så länge bara haft på hårddisken.


Andra bloggar om: , ,

4 reaktioner till “Vad sysslade männen med?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *