Prag – en underbar stad

Tillbaka från sommarens andra storstadsbesök. Vilken stad! Mina fötter har blåsor av allt vandrande för att beskåda den vackra arkitekturen. Ständiga överraskningar överallt. Sväng vid ett gathörn och det dyker upp något nytt. Gå över gatan och en vacker fasad som inte synts tidigare fångar blicken. Detaljrikedomen otrolig. Det nya som byggs får inspiration av det gamla som stått genom seklerna. Visst hade jag hört talas om Prag som en vacker stad men verkligheten överträffade mina förväntningar. Dit återvänder jag igen. Att jag dessutom hade expertis med på resan, i form av en arkitekt, gjorde ju inte saken sämre. Jag har lärt mig mycket om renässansstil, barockstil och framför allt om jugendstil eller art nouveau, fått utpekat alla detaljer i byggnaderna och förklarat för mig vilken funktion olika gatlampor har.

Vi hade också lite extra tur med hotellboende. I onsdagskväll när vi anlände till det lite ruffiga hotell vi bokat på nätet, möttes vi av två allvarliga tjeckiska poliser vid ingången. Ingen fanns i receptionen för att ta emot oss, men efter en stund dök en skärrad, ung man upp och meddelade att den våning där vi skulle bo hade spärrats av eftersom kriminalteknikerna skulle undersöka rummen. Vad som hänt fick vi aldrig reda på men i lobbyn satt några ganska berusade personer och pratade om en flicka som låg på sjukhus. De förvägrades gå upp i sina rum och blev bortförda av poliserna. Och vi fick en rekvisition till taxi och rum på ett närliggande hotell som var betydligt fräschare.

Foton från allt vackert i Prag kommer så småningom.


Andra bloggar om: ,

4 reaktioner till “Prag – en underbar stad”

  1. Välkommen hem! Det låter som du har haft en mer än bra vistelse i Prag. T.o.m så ba att jag känner att reslusten kommer krypande…
    Mia

  2. Blir också sugen på att se nåt annat än mina garderober och skåp… en dags paus räcker liksom inte… allt som ska röjas finns kvar så fort jag kommer hem. Så nu sätter jag till alla klutar för att bli FÄRDIG!!! (Även om jag vet att då finns det nåt nytt i ett annat hörn att ta hand om)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *