Nicaraguaresa till jul?

Jag har nu tillbringat ett par timmar med att söka billiga flygresor till Nicaragua. Som jag redan skrivit i någon kommentar hos Lena i Latinamerika, så planerar jag att försöka komma tillbaka till mitt gamla "hemland" (jaja, Italien är ju också det).

Yngste sonen och jag satt en eftermiddag för några veckor sedan vid köksbordet och beklagade oss över årets korta sommarlov, när jag tog fram läsårsdata för kommande år och upptäckte att jullovet börjar redan den 19 december. Det betyder att det blir i stort sett tre veckor långt. Som gjort för en resa till Centralamerika med andra ord. Och sonen blev för en gångs skull eld och lågor, trots sin avsky för såväl sprutor som småkryp. Förr har han alltid varit så hemkär och aldrig velat resa någonstans förutom till pappa i Italien. I sommar hann han med fem länder på nio dagar och ville resa såväl till Paris med mig som till Barcelona med sin pappa. Underligt, tycker jag, fast jag förstås är jätteglad för att han nu vill se lite mer av världen.

Nåväl, att resa till Nicaragua är inte det lättaste om man jobbar som lärare. Den bästa tiden är i december och januari då regnperioden gjort klimatet något svalare och grönskan är som störst. Att vara borta så långt endast två veckor är inget jag vill utan tycker att ska jag resa över Atlanten och betala så mycket så vill jag allt stanna ett tag. Så nu ska jag försöka plocka ut en massa kompdagar jag har och eventuellt försöka få tjänstledigt ett par extradagar. Rektorn har halvt om halvt lovat att det ska kunna gå bra. Så en månad ska det nog gå att vara borta.

Jaha, så ska jag försöka hitta den där optimala flygresan också, som inte gör alltför stort hål i kassan. Och nog ska det gå på något sätt. Levt snålt och sparat till resor har jag gjort förr. Och under tjugotusen ska det nog gå att få två flygbiljetter för. Måtte allt gå i lås!


Andra bloggar om: , ,

7 reaktioner till “Nicaraguaresa till jul?”

  1. Under tjugotusen går i alla fall lätt att hitta resten av året, vet dock inte hur det är kring jul. Att resa via Costa Rica och sedan hopppa på bussen upp till Nicaragua blir oftast extremt mycket billigare än att flyga till Managua. I slutet av maj kostade biljetterna Costa Rica – Stockholm under 4000 kr styck för en enkelresa. Hade vi flugit från Managua hade det kostat minst 11k. Så det kan definitivt vara värt att se lite av Costa Rica också även för någon med begränsat jullov, det blir ju ganska många tusenlappar att lägga på trevligare saker…

  2. Lena: Tack för tipset, även om jag funderat på det. En gång åkte vi faktiskt till Miami utan biljett till Nicaragua och det gick bra att sedan köpa billigt där. Har dock fått uppgiften att det numera är jättedyrt. Men från San José har jag åkt landvägen förut. Vet du mer om bussarna? Priser och tider och hur lång tid det tar?
    Och har du fler tips, så är jag mycket tacksam. Nicaragua har antagligen förändrats en hel del sedan början på 90-talet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *