Fotosajt-rekommendation

För drygt en vecka sedan befann jag mig på Prags flygplats för att åka hem till Sverige igen. Vi var ute i god tid, men flyget var något försenat så vi fick ännu lite mer tid på flygplatsen. I väntan på att vi skulle få gå på planet strövade jag runt och upptäckte då på väggarna en hel serie foton från olika platser i världen. Vackra, spännande foton, tagna ur olika vinklar, antagligen från flygplan. Jag tänkte genast på Yann Arthus-Bertrand, vars utställning "Världen från ovan", jag såg för ett par år sedan i Danmark. Men, nej, det var inte hans foton, utan i stället en tjeckisk fotograf, Jiri Kolbaba som på liknande sätt tagit foton av världen. Jag förstod också att jag kunde besökt hans fotoutställning som pågår i Prag t.o.m. den 26 augusti. Gissa om jag blev arg på mig själv för att jag inte studerat flygplatsens tavlor när jag kom, i stället för när jag gav mig iväg.

Nåja, jag skrev upp internet-adressen och har nu kollat upp en del av den och där finns faktiskt flera av de foton som också är utställda på Prags flygplats. Så nu kan jag njuta av Jiri Kolbabas fotokonst på nätet i alla fall. Rekommenderas för den fotointresserade. Ja, även andra kan förstås glädjas åt fotografierna.


Andra bloggar om: , ,

4 reaktioner till “Fotosajt-rekommendation”

  1. Jag tror minsan att den utställningen var vid Kommissionen i Bryssel nu i maj,tror jag det var. Känner igen en del av de bilderna.Och det var en hel utställning om Tjeckiens landskap. Och tror minsan att det var den fotografen. Sammanträffande!

  2. Fast enligt den utställningssida som finns på fotosajten har den inte varit i Bryssel alls. Men det finns ju fler tjeckiska fotografer. Eller så har de inte skrivit upp alla utställningar på hemsidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *