Blandat svammel 070707

Jag hade så när glömt den här rundan av Solidaritetsbloggen, men fick idag in hundringen till Hjärt- och lungfondens insamling till forskning inom barnkardiologi, alltså hjärtsjukdomar hos barn. Jag hoppas att fler kan lämna ett bidrag så att inte Farsan Baloo lägger ner sitt utmärkta initiativ. Han tjänar inte ett öre på sajten utan förmedlar bara olika möjligheter att stödja något bra ändamål. Än så länge har det handlat om så spridda organisationer som Läkare utan gränser, Svenska Naturskyddsföreningen och Situation Stockholm. Dessutom kan man gärna ge förslag på organisationer att stödja. En hundralapp är kanske inte så mycket för dig, men kan betyda massor för någon annan, så ge ditt bidrag du också. Om du har en blogg blir den sedan länkad från Solidaritetsbloggen.


Apropå insamlingar, så går ju den där långa, långa galan på SVT fortfarande: Live Earth. Jag har tittat lite grann, eller rättare sagt lyssnat, eftersom jag suttit vid tangentbordet samtidigt. Musiken har jag ärligt talat inte brytt mig om speciellt. Det är helt enkelt inte min sorts musik. Men det som är bra är ju att man faktiskt bryter programmet med små faktasnuttar med tips på vad man som vanlig världsmedborgare kan göra för att förändra något till det bättre.


I förmiddags gick jag en sväng på Gleerups i Lund och spanade in nya pocketböcker och kollade priser och räknade ut att det var billigare att beställa böcker på Bokus, som har en kampanj med tre utvalda pocketböcker för 49 kronor. Förstås hittade jag flera andra böcker som också verkar intressanta. T.ex. såg jag att Annika Bryns senaste deckare, Morden i Buttle, kommit ut i pocketupplaga och den hamnade också i varukorgen tillsammans med de här:
– Busters öron
– Drömfakulteten : tillägg till sexualteorin
– En fattig familjs hem tar bara fem minuter att riva
– Fågelbovägen 32
– Kartor för vilsna älskande
– Kvinnan med de vackra händerna
– Mandelplockerskan
– Orkestergraven
– Pappersväggar
– Skuggorna och regnet
– Tätt intill dagarna : berättelsen om min mor
– Änglarösten

Måtte bokpaketet komma snart, för regnet verkar hålla i sig och ännu återstår en dryg månad av sommarlovet.


Andra bloggar om: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *