Att heta Maria eller Carlos eller Ahmed – spelar det någon roll?

Jo, det gör tydligen det. Har du ett av dessa mycket vanliga namn får du finna dig i att vara svartlistad i ett stort land i väster som inte accepterar att någon med det namnet använder sig t.ex. av betalningsförmedlingar med huvudkontor i det stora landet i väster, även om pengarna ska skickas mellan två länder i Europa. Du kan helt enkelt inte skicka pengar med den västliga betalningsförmedlingen utan får finna dig i att även om du skulle försöka så blir du av med en del av dina slantar.

Diskriminering i allra högsta grad!
Vad är det för värld vi har?


Andra bloggar om: ,

3 reaktioner till “Att heta Maria eller Carlos eller Ahmed – spelar det någon roll?”

  1. Oj, jag uttryckte nog mig otydligt. Det är endast ETT av de uppräknade namnen som ger problem, det sistnämnda och antagligen det vanligaste av de tre uppräknade, ur ett globalt perspektiv. Absurt är dock rätt ord!

  2. Herre gud vad man skall bry sig om människor som lever på andra sidan jordklotet.

    I Svea Rike kan ingen hemlös få ut sina pengar (pension) om den hemlöse inte har legitimation.

    I Svea Rike kan en hemlös inte få legitimation om den hemlöse inte är mantalsskriven på en fast bostadsadress.

    I Svea Rike kan en hemlös inte få en fast bostadsadress om den hemlöse inte har legitimation.

    Herre gud vad man skall bry sig om människor som lever på andra sidan jordklotet som inte får sina pengar förmedlade när vi har värre problem här hemma. Men vem fan orkar bry sig om en hemlös gubbe utan legitimation?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *