Slut är skolan – och jag med!

Så har då en gammal trött lärare äntligen sommarlov! Fast, ärligt talat känns det inte riktigt så ännu eftersom jag idag fick ett timmeslångt telefonsamtal från en mattelärarkollega angående fortbildningsplanerna inför hösten och därefter ett mail om ett inplanerat möte i augusti som krockade med redan inplanerade aktiviteter. Haha, i tankarna är jag redan i augusti och planeringsarbetet inför höstterminen.

Veckan som gått blev hektisk, som den lätt blir när man lämnar en nia, har egna barn i skolåldern och dessutom vänner med studentbarn:

Jag har fått tåla avlutningsmiddag med skönsång (!) om och till mina elever, träningsvärk i muskler jag inte visste jag hade efter att ha spelat fotboll med lärarlaget mot niornas vinnande lag. På slutet fuskade vi lärare och plockade in de tre avbytarna på plan, men det hjälpte inte – eleverna var oss vida överlägsna. Sedvanlig skolavslutning med såväl dansuppvisningar, rockorkester och njutbar solosång som stipendieutdelning skedde i fredags, inte i kyrkan utan i idrottshallen. Och ja, två av mina elever var några av de lyckliga stipendiemottagarna! Min egen sons skolavslutning hann jag också med lite senare samma dag och den skedde i kyrkan där jag som mycket stolt mamma fick höra sonen sjunga solo inför en fullspäckad församling av elever, föräldrar och lärare. Alla tonerna sjöngs klart och rent!

Några studentuppvaktningar hanns med i det vackra sommarvädret så jag slapp i alla fall att tänka på matlagningen i den allmänna stressen. En av uppvaktningarna fick jag dock stå över – allt kan bara inte hinnas med.

Och nu är dessutom skrivbordet på jobbet städat, kvalitetsredovisningen skriven och personalfesten avklarad utan att alltför mycket rödvin blev inmundigat. Dagen idag kompas och jag har nu sommarlovets sju långa veckor framför mig. Äntligen kan jag sova ut!


Andra bloggar om: , ,

7 reaktioner till “Slut är skolan – och jag med!”

  1. Bloggblad: Ja, idag äntligen fick jag min efterlängtade eftermiddagstupplur.
    Panter: Fast det tar alldeles för lång tid innan jag lyckas sova längre än till sju. Och när jag väl har lyckats så brukar det inte vara lång tid kvar innan jag åter är tvungen att vakna sju. Tur det då finns eftermiddagar.

  2. Och det förtjänar du, Susanne. Några dagar till så sällar jag mig till din ledighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *