Och så kom skatteåterbäringen

Fick en glad överraskning när jag loggade in på bankkontot idag: skattepengarna har anlänt till Skåne! Precis lagom till mitt kameraköp. Vilken tajmning!

Förresten la man sig och sov mitt på gatan i Malmö idag. I protest mot vårt allt stressigare samhälle. Fast bara fyra personer lyckades ta ledigt från stressen för att sova mitt på dan. Alla vi andra stressade vidare. Nä, nu ljuger jag. Våra kommunaltjänstemän/kvinnor tog sig ledigt denna nationaldagsafton. I morgon är nästan alla lediga, men inte jag, för jag ska sätta betyg och förbereda "sista-veckorna-aktiviteter" för alla elever som bara vill stressa ner och sluta skolan i försommarens soliga värme.

Men nu, nu ska jag stressa iväg till sängen så att jag hinner sova innan det är dags att vakna igen till morgondagens betygsstress. God natt!


Andra bloggar om: , ,

3 reaktioner till “Och så kom skatteåterbäringen”

  1. 🙂 Jag ska också sätta betyg, men jag ska skynda långsamt, mår bättre om jag tänker så faktiskt.
    De allra flesta betyg är ganska klara, men de sista gränsfallen de är svåra.

  2. Låter inte bra med betygsstress! Skönt att de inte har betyg på låg- och mellan. Men… javisst ja! Jag ska skriva ett omdöme om alla mina invandrarelever… hm… är kanske inte så ledig som jag känner mig. Och roliga sångverser till min chefs pensionsfest… näe, jag väntar till i morgon. Ska lägga mig på soffan och tänka på Fosterlandet. Måste man ligga i Fosterställning då, tro?

  3. Panter: Jodå, jag har nog också haft de flesta betyg klara i huvudet. Jag har bara en niondeklass jag ska sätta betyg på och det blir endast små förändringar från föregående termin.
    Bloggblad (för det är väl du?): Roliga sångverser ska jag också föröska få ihop, till på onsdag nästa vecka när jag som klassföreståndare för en nia förväntas hålla tal till dem på avslutningsmiddagen. Jag brukar få ihop ny text till gammal låt och sedan sjunga solo inför alla elever i avgångsklasserna. Lite darrigt är det.
    Självklart ska du ligga i fosterställning! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *