Nakna cykelprotester

Jag läser i Sydsvenskan om nakna cyklister i Europa. I bl.a. Frankrike, Spanien, Storbritannien cykelprotesterar man mot bilismens övertagande av gatorna i städerna. Dock har inga protester skett i Sverige. Har vi redan så bra cykelvägar? Ja, på vissa håll har cyklisterna bra vägar och har nästan tagit över gatorna. Det gäller t.ex. Lund, där det kanske är läge för gångtrafikanterna att protestera i stället. Faktiskt kan det vara livsfarilgt att promenera i centrala Lund för risken är stor att någon cyklist kör omkull dig om du inte ser upp på gågatorna eller i parkerna.

I min stad har jag däremot svårigheter att hitta bra cykelvägar. Handlarna i centrum protesterade för några år sedan när man ville stänga av det centrala torget för biltrafik. Man menade att kunderna inte skulle komma om de inte kunde köra sina bilar till butikerna. Att cykla i centrum är däremot förenat med livsfara eftersom cyklisterna trängs på de smala gatorna tillsammans med bilrana. Något bättre blev det förra året då en sida av torget fick cykelväg och promenadstråk fritt från bilar, men fortfarande återstår mycket att göra för att slippa bilar i centrum och göra miljön mer hälsosam att vistas i för cyklister och gångtrafikanter. Kanske det är dags med nakencyklister här också?

Och ja, jag har haft fram cykeln idag, liksom alla andra dagar. Tog mig en lång fotograferingsrunda med nya kameran i eftermiddags – dock var jag påklädd.


Andra bloggar om: , ,

2 reaktioner till “Nakna cykelprotester”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *