Nerräkningen börjar

Så har jag då på denna arbetarnas dag förstås arbetat, precis som förra året. Mitt arbete har bestått i att rätta nationella prov i matematik och jag har faktiskt hunnit med alla proven på två dagar. Rekord för i år. Det märks att man varit med ett tag. Skolverkets rättningsmall är den samma som förra året och har inte ändrats på länge, så då går det genast snabbare att rätta.

I morgon bär det av till skolan igen efter en månads frånvaro så när som på tre dagar. Försöker uppbåda lite entusiasm men den vill inte infinna sig. I stället fasar jag inför att träffa alla kollegor och elever och ta tag i allt som missats p.g.a. uteblivna vikarier. Nåja, det ska väl gå på något sätt. Och nu är det inte så lång tid kvar till sommarlovet, bara 30 elevdagar och några s.k. kompetensutvecklingsdagar.


Andra bloggar om:

4 reaktioner till “Nerräkningen börjar”

  1. Det låter inte så bra… att du inte känner nån arbetslust. Kan du inte vara sjukskriven på deltid? Det är alltid värre att gå tillbaka till sjukskrivning om det inte funkar.
    Kollegan hos mig som brann ut totalt före jul, med sjukhusvistelse i ett par veckor, kom tillbaka efter sportlovet och jobbar heltid (med spec)… så vi är ju olika…

  2. Bloggblad: Det var en snabb come-back av din kollega. Jag har några stycken kollegor som varit borta på heltid ett par månader och sedan börjat på halvtid med andra sysslor.

    Kanske arbetslusten kommer i morgon när jag träffar eleverna.

  3. Jodå, Panter, det lättade upp – i alla fall med några av eleverna. Och det ska nog fungera i morgon också tror jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *