Kvällssvammel om nationella prov och lite fotboll

Sonen har bänkat sig vid TV-sändningen från Champion Legue-finalen i Aten mellan Milan och Liverpool. Sportskvalet ljuder i vardagsrummet och jag försöker koncentrera mig på det jag borde göra, dvs. fylla i resultatsammanställningen från de nationella proven i matte. Alla delproven är äntligen gjorda – i tid – trots min månadslånga frånvaro. De sista muntliga proven betades av igår och alla resultat är klara att rapporteras till högre ort.

Skolassistenten ska ha dubbla kopior på min för hand ifyllda blankett, där resultaten från de tre olika delproven ska rapporteras var för sig med skilda kolumner för g-poäng och vg-poäng och slutresultatet ska stå i den sista av de sju kolumnerna att fylla i. En rad för varje elev. Ordning och reda.

Hos PRIM-gruppen (de som tillverkar våra nationella prov) ska jag rapportera mina elevers resultat digitalt, svara på en lärarenkät och för vissa elever skicka in kopior på två av delproven de gjort. Dessutom ber de mig i år att ta reda på resultaten på läsförståelseprovet i svenska. Jag loggar in och ser att jag slipper en hel del av rapporteringen eftersom mina elever undvikit att födas på en viss datum. Där slapp jag nästan allt fyllerijobb! Men, lärarenkäten är knepig – jag var ju sjukskriven när de gorde de två stora delproven och kan inte svara på alla de frågor PRIM-gruppen ställer. Beslutar mig därför för att inte fylla i allt. Lätt som en plätt!

Jag ska i vårt digitala betygssystem också skriva in varje elevs resultat på de nationella proven. Men det fungerar inte alltid, har skolassistenten berättat och det är därför hon ska ha två kopior.

Dessutom har mina elever fått var sin individuell sammanställning av sina resultat som de fått ta med hem för påskrift.

Och nu gjorde visst Milan mål på Liverpool!

Undras förresten hur lång tid det tar att rätta och rapportera de eventuellt kommande nationella proven i biologi, fysik, kemi, teknik och spanska. Jag behöver nog en vikarie till lektionerna om jag ska hinna med det.


Andra bloggar om: ,

2 reaktioner till “Kvällssvammel om nationella prov och lite fotboll”

  1. Har bestämt mig för att inte gruva mig inför alla ev. kommande nationella prov, för min del 6 stycken…Jag sitter här med en bunt uppsatser, som jag läst och bedömt, ”bara” kommentarerna till eleverna kvar.

  2. Nej, inte heller jag gruvar mig, för ska systemet införas så finns det två val:
    1) Någon annan än jag sysslar med rättning och sammanställning.
    2) Någon annan får ta lektionerna medan jag sysslar med rättning och sammanställning.
    Så enkelt är det!
    Och jag avundas verkligen inte svensklärarna. Deras rättningjobb är betydligt större än mattelärarnas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *