Fredagsfyran vecka 20 -07

Dags att fyra av en fredagsfyra. Temat för veckan är tandläkarcheck (av någon underlig anledning läste jag först tandläkarskräck):

1) Vad har du för känslor inför ett tandläkarbesök?
Ja, min felläsning säger väl en del, även om jag med stigande ålder lyckats behärska min skräck och lydigt går på varje ettårskontroll med endast lite pirr i magen och bara kramar lite i stolens armstöd när tandläkaren närmar sig min mun med sina verktyg. Skräcken var så stor under min ungdom att jag när den obligatoriska tandkontrollen tagit slut (på den tiden var det efter avslutad grundskola) dröjde tio år med att beställa tid för kontroll. Då hade det tyvärr hänt en hel del med tänderna och det blev mycket dyra besök.

2) Hur ofta byter du tandborste?
När tandborsten säger åt mig att göra det, dvs. när den elektriska borstens blåfärgade spröt blivit vita. Ja, det finns sådana och jag funderar på hur de fungerar. Antar att sprötens färg går bort när de blivit tillräckligt böjda.

3) Hur bra/dålig tandhälsa har du?
Efter ett halvt sekel har jag munnen full av gamla amalgamfyllningar, en guldtand och två luckor (varav en uppstod i Nicaragua under helvetiska kval). Kunde väl varit bättre, men är i alla fall stolt över att jag de senaste tjugo femton åren bara varit tvungen att byta gamla fyllningar som ramlat bort.

4) Brukar du ljuga för tandläkaren (t.ex. påstår att du äter mindre godis än du gör)?
Nej, faktiskt inte.


Andra bloggar om: ,

6 reaktioner till “Fredagsfyran vecka 20 -07”

  1. Jag byter nästan alltid tandborste när jag reser nånstans. För jag glömmer att ta med mig den och då måste jag ju köpa en ny. När jag kommer hem tycker jag alltid det är lika bra att slänga den gamla, när jag nu ändå köpt en ny.

  2. klimakteriehäxan: Ajdå, inget roligt att det är dyrt. Tur det är en snygging då. Själv har jag haft samma glada tandläkare i tio år och vill absolut inte byta. Än har han inte varit så dyr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *