Skjuten pitbullterrier hedras i Malmö

Minns någon pitbullterriern som avlivades av polisen i Malmö förra veckan? Efter att den hade angripit sin nyblivna ägare? Sydsvenskan skriver nu att man lägger blommor och tänder ljus på platsen där hunden dödades. Artikeln är en av dem som man kan kommentera, en ganska ny funktion på Sydsvenskans webbplats. Kommentarerna är många och arga.

Och jag undrar vad som får människor att sörja en hund som avlivats för att den attackerat en människa. Ett hundliv är tydligen mer värt än ett människoliv.


Andra bloggar om: , ,

10 reaktioner till “Skjuten pitbullterrier hedras i Malmö”

 1. snett, minst sagt. Undrar när de gav en levande människor blommor sist. Dessa djurvänner får det jobbigt häruppe undre älgjakten…. 😉

 2. Ja, suck, vad ska man säga! Kom att tänka på när halva folket engagerade sig för ett nåt litet djur som döptes i tidningarna och det blev en ständig följetong tills djuret dog. Jag tycker inte illa om djur, men hur många ceremonier hålls det för de 40 000 barn dör varje dag i världen…

 3. Jag har också svårt att förstå. Klart att man inte ska plåga djur – men alla barn som lider… slits mellan hem, ser sin mamma bli slagen, lever med krigstrauma… Förmodligen är det för stort och svårt att orka bry sig om och se. Det är lättare att engagera sig i en hund eller kattunge… kanske. Jag vet inte. Jag vet dock att jag bryr mig mycket mer om människobarn – vilket inte gör mig till en hemsk djurplågartyp. Jag smälter inför en söt kattunge också!

 4. Pitbull är en ras där alldeles för många individer inte har alla tomtar hemma, av genetiska orsaker. Sådana hundraser borde inte avlas fram. Hundstackarn kan ju inte rå för de gener den fått av människorna. Kanske är det detta som de människor tänker på som lägger blommor där den skjöts.
  Likafullt var det rätt att skjuta den – om massmedias berättelse är riktigt – vilket vi ju inte kan vara säkra på dock.

 5. Erica: Älgar, det är kanske inga djur? I alla fall liknar det inte sådana djur som det ömmas för. Är det därför de demonstrerar? 🙂

  Pumans dotter: Den händelsen minns jag inte, men kan mycket väl föreställa mig hur det var.
  Barnen där borta i de där länderna befinner sig ju så långt bort så det blir svårt att se deras behov. 🙁

  Bloggblad: Precis. Man behöver inte vara negativt inställd till djur för att tycka det är konstigt när många barn inte tas på allvar utan att det i stället är lättare att engagera sig för en hund. Kanske för att de inte säger så mycket. Barn som mår dåligt kan ju ibland bete sig väldigt illa.

  Kerstin: Kanske det är så, att människor som lägger blommor tänker så som du skriver, men jag fick uppfattningen att man menade att hunden faktiskt inte gjort något hemskt.

 6. heej jag sörjer verkligen den stackars hunden vf skulle han stå och försöka med kamp på den när han hade ägt den i 3 dagar han kan ju icke vara klok jag har pittbull själv så visst e de inget man låter sina barn gå ut med själv men man få fan inte plåga dom så han kunde gått ha de tyvärr så få ju alla ha en åsyn.

 7. Tjenare,
  Jag undrar om ni är en bunte fjortisar som är här & skriver? Ni har tydligen ingen erfarenhet av rasen Pitbull.Den är INTE alls farlig,den är som alla andra hundar.Jag har snackat med polisen om detta fallet & det har visat sig att den första ägaren hade tränat hunden till att bita efter fötter. Alltså är det inte HUNDENS fel.Locka aldrig fram ett beteende ,varken på en människa eller ett djur som ni senare inte klarar av!Polisen gjorde helt fel,de anländer till en plats utan att ha koppel eller ett nät,vad som helst bara man kunde fångat in hunden. Hade inte behövt skjuta den med skott som är till för att skada inte döda.Alltså krävdes det flera skott innan hunden dog.Rena djurplågeriet!Jag har stor erfarenhet av Pitbull, äger själv 2 st underbara tikar och de är den lugnaste rasen jag någonsin har haft.Har ägt runt 50 st olika raser, då jag hade hand om hundar för omplacering.Jag dömer aldrig utan att lära känna först, det är så man ska göra!Bara för att NI inte tycker om rasen betyder inte det att ni ska snacka skit & nervärdera den.Det är jävligt synd att vi inte kan samtala med djur ,för jag hade gärna velat höra vad de hade sagt om er!Har ni TV 4+ så rekomenderar jag att ni tittar på mannen som talar med hundar.Det kanske ni blir lite vettigare av, lära er lite mer om hundar ,särskilt P-bull. Jag hedrar hunden som blev skjuten, tycker synd att den hamnade i fel sällskap redan från början.Hoppas detta inte inträffar igen!
  R.I.P –)–)-@

 8. Tjenare,
  Jag undrar om ni är en bunte fjortisar som är här & skriver? Ni har tydligen ingen erfarenhet av rasen Pitbull.Den är INTE alls farlig,den är som alla andra hundar.Jag har snackat med polisen om detta fallet & det har visat sig att den första ägaren hade tränat hunden till att bita efter fötter. Alltså är det inte HUNDENS fel.Locka aldrig fram ett beteende ,varken på en människa eller ett djur som ni senare inte klarar av!Polisen gjorde helt fel,de anländer till en plats utan att ha koppel eller ett nät,vad som helst bara man kunde fångat in hunden. Hade inte behövt skjuta den med skott som är till för att skada inte döda.Alltså krävdes det flera skott innan hunden dog.Rena djurplågeriet!Jag har stor erfarenhet av Pitbull, äger själv 2 st underbara tikar och de är den lugnaste rasen jag någonsin har haft.Har ägt runt 50 st olika raser, då jag hade hand om hundar för omplacering.Jag dömer aldrig utan att lära känna först, det är så man ska göra!Bara för att NI inte tycker om rasen betyder inte det att ni ska snacka skit & nervärdera den.Det är jävligt synd att vi inte kan samtala med djur ,för jag hade gärna velat höra vad de hade sagt om er!Har ni TV 4+ så rekomenderar jag att ni tittar på mannen som talar med hundar.Det kanske ni blir lite vettigare av, lära er lite mer om hundar ,särskilt P-bull. Jag hedrar hunden som blev skjuten, tycker synd att den hamnade i fel sällskap redan från början.Hoppas detta inte inträffar igen!
  R.I.P –)–)-@

 9. När det går åt femton (15) skott för att skjuta ihjäl en hund så säger det väl mer om polisen än om hunden. Klart att hunden skall ha blommor för att fira polisens effektiva metoder. Men det är klart. Hade det varit en björn och inte en pepparbehandlad hund hade saken fått ett annat slut. Då hade det varit poliserna man lagt blommor för.

  Jag var på hundarnas motsvarighet till K2. Alla trodde att den stora kämpen skulle vinna lätt. Så blev det nu inte. Jag citerar en artikel om hur matchen avlöpte:

  Härförleden gick en match i dogfighting mellan en tysk herdehund och en liten engelsk grythund. Redan i första ronden visade herdehunden att storleken har en viss betydelse. Med ett fast grepp i motståndarens högertass slog han omkull sin lille motståndare med en sådan kraft att publiken ropade till domaren att bryta matchen. Herdehundens övertag var helt utan diskussion även i andra och tredje ronden samtidigt som herdehunden visade tecken på trötthet. I fjärde ronden hände det som vi äldre minns hände på den tid som Sugar Ray Robinson boxades. Herdehunden var helt uttröttad när grythunden vaknade till liv. Med en slagserie som var så lättfotad att inget öga hann se vad som egentligen hände, föll så tysken omkull med en dov duns. Grythunden var över sin motståndare och var just i färd att avsluta herdehundens karriär i dogfighting när en handduk slängdes in på plan. ?My first fight needed me to use groundstyles? sa en nöjd och glad grythunden efter matchen.

 10. Jag håller helt och hållet med Max… hur fan kan ni sitta där och döma en hund ni inte känner….??? jag själv har en shi-tzu och han är mer aggresiv än vad en pitbull är men inte fan går tidningen ut med de heller…. ni lyssnar bara på media och de är så jävla patetiskt… jag går på gymnasium nu, inriktning djursjukvård och allt jaf har fått lärt mig om hundar så är pitbullen den mest familjevänliga hunden som finns, den och rottis… men en sak ska jag säga er, skrevs det nått om den där golden som hade ihjäl jack russlen för inte så länge sen? nej de gjorde de inte.. varför? jo för att de är ju en ”snäll” hund… allt hänger på hussen eller matten… det är inte hundens fel… och vadå att vi inte har minnes minuter för de fattiga barnen och dom som har dött??? vad hade vi inte sist för Engla??? och Ricardo??? nu får ni fan ta och ge er….
  Skaffa ett liv istället för media!!!!

  Gizela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *