Öresundsbron

Oresundsbron

Det var ett tag sedan jag postade något foto på den här bloggen, så här kommer ett. Jag inspirerades av magistern som tydligen varit söderut över Stockholmssportlovet och idag lagt upp en bild på Öresundsbron.

Öresundsbron har jag ju farit på en mängd gånger, men i stort sett alltid med tåg och då blir det under bron. Fyra gånger har jag färdats över. Den första gången vid invigningen i juni år 2000, då jag gick från det svenska brofästet till tunneln på den danska sidan med min äldste son och min mamma.

En annan gång kom jag till Kastrup flera timmar försenad från Italien en sen natt då tågen slutat gå från Malmö och norrut. Jag riskerade alltså att bli kvar i Malmö över natten. Det löste sig genom att en bilburen medpassagerare tog mig med över bron och släppte av mig på min hemort som hon ändå skulle köra förbi på väg hem till sig. Ibland träffar man generösa personer. Men natten var mörk och inga foton togs.

En tredje gång åkte jag över på dagen och kunde då ta detta foto, Det är hittills den enda gång jag åkt på bron i dagsljus och alltså min enda chans att fotografera från höjden. Håll till godo med det här fotot från oktober 2003. Titta sedan in hos magistern för att se hur bron ser ut i mars 2007! Det ser ut som om han också plåtat från samma ställe som jag, även om han verkar ha kört i omkörningsfilen.


Andra bloggar om: ,

2 reaktioner till “Öresundsbron”

  1. Fan, jag trodde du hade kopierat min bild. Din är dock snyggare (och skarpare), men jag tror du har rätt; det verkar vara på nästan exakt samma ställe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *