Fingerskada och diskning

– Mamma, om det inte varit för mitt finger så hade jag diskat för du ser så sliten ut, sa sonen igår kväll, när jag kom hem efter utvecklingssamtalen jag haft och "lagat" kvällsmat på den färdiggrillade kyckling jag hunnit inhandla till mig och sonen.

Fingret hade skadats på en hård basketboll på lunchrasten, så hård att skolsköterskan bedömde att sonens mamma skulle kontaktas för att följa honom till läkare. Mina sjuor blev glada över att fem minuter innan de två sista eftermiddagslektionerna skulle börja, få beskedet att de i stället kunde gå ut i den ljuva vårsolen och njuta medan jag cyklade till sonens skola för att ta med honom till vårdcentralen.

Efter en timmes väntan kände farbror doktorn på sonens finger, konstaterade att det antagligen bara var en skadad ledkapsel och lät sköterskan linda ett ordentligt stödjande förband runt fingrarna. Ingen badmintonturnering i helgen och inte heller något deltagande i de sista seriespelsmatcherna i handboll. Besviken son, som grät av smärta när doktorn klämde.

Och i morse packade sonen gympaväskan och tänkte att han nog skulle vara med på skolidrotten ändå, trots skadat finger. Men nej, han fick sitta på bänken. Dagens gympapass var badminton. Och morgondagens skolidrottsaktivitet lär vara handboll!

Disken då? Jo, den sköts upp till idag. Mamman var verkligen alltför sliten igår kväll och vid sådana tillfällen prioriteras diskning lätt bort.

3 reaktioner till “Fingerskada och diskning”

  1. Tänk så otroligt att det just var den här dagen han ville hjälpa till med disken. Vilket sammanträffande. Kunde hänt hemma hos mig också.

  2. Insiktsfullt och lite kreativt 😉
    Utvecklingssamtal tar verkligen musten ur en. Jag har hunnit drygt halvvägs. Samatalen i sig är helt OK, men det känns tomt i huvudet när jag åker hem på kvällen.

  3. Bloggblad: Fast han hjälpte till med dukning och avdukning i stället. 🙂

    Panter: Jag har vågar numera inte boka in mer än två utvecklingssamtal per kväll. Alltför ofta har jag suttit och svamlat och repeterat mina ord när jag är framme vid det tredje och inte längre minns vad jag sagt till den aktuella eleven. Två samtal kvar innan jag är klar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *