Visset

För några år sedan gick på en fotoutställning med bilder av Georg Oddner som ställde ut i Malmö på två olika platser. Georg Oddner är kanske mest känd för sina kändisporträtt, som just nu visas på Nationalmuseum i Stockholm, men jag hittade några andra foton som imponerade stort på mig och gav mig egen inspiration: foton av blommor, en del vissna och andra bara torkade. Sedan dess har jag fotograferat många blommor och kan ägna lång tid åt att studera vinklar och bakgrunder i all oändlighet och föreviga de förgängliga blombladen.

Igår var ett sådant tillfälle då jag äntligen fick städat undan mina nervissnade födelsedagsblommor som verkligen platsade i komposten. Jag hade väntat med att slänga dem, eftersom jag förstås ville fotografera dem först.

Visset
Vissna tulpaner är nog så vackra som de nysnittade, eller hur? Sydsvenskan skriver förresten om hur man ska hålla tulpanerna fräscha. De råden följer jag sällan, vilket kanske syns på mina blombuketter.

Visset igen
Här fick kronbladen falla.

Blombåt
Blombladsbåtar

Gissa
Den här bilden då? Gissa vad det är! Svar kommer om någon dag.


Andra bloggar om: , ,

8 reaktioner till “Visset”

  1. Först tänkte jag på rabarber, men det är ju ihåligt så det är väl skaftet på en sån där julblomma vad det nu heter… kommer inte ihåg. Jag är för trött. *black out*

  2. Åh, inte tänkte jag på att du skrev skaft i stället för stjälk. Är så van vid min sons ibland italienska svenska. Idag t.ex. sa han tvätta i stället för diska.

  3. Tänk, jag tycker att vissna blommor är sååå fula när de står där i vasen. MEN, vad vackra de blir på bild…. de blir som små vackra konstverk!

    Jaja, jag fick ett tips, nästa gång ska jag fotografera mina vissna blommor innan de kastas bort… 🙂

    Mia

  4. Mia: Det gäller att sålla bort de fula bladen och hitta de vackra detaljerna. Innan jag såg Georg Oddners utställning hade jag inte heller tänkt tanken att vissna blommor kunde låta sig fotograferas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *