Solidaritetsbloggen

Fick för några dagar sedan ett mail från Farsan Baloo på Solidaritetsbloggen. Han går oförtrutet vidare i sitt insamlande av pengar till olika projekt i den fattigare delen av världen där det behövs stöd av oss i det rika nord. Den här gången handlar det om Världsinfektionsfonden som startades av forskare som vill sprida kunskap om de fattigas sjukdomar, dvs sjukdomar som t.ex. tuberkulos, malaria, denguefeber och chagas sjukdom. Malariaparasiten tar bara den, livet av en miljon människor varje år! De läkemedel som finns hjälper inte längre eftersom parasiten utvecklat resistens mot dem.

Vem som helst som vill stödja Världsinfektionsfondens arbete kan klicka sig in på sajten, skänka minst hundra kronor och skicka tackmailet till Farsan Baloo så får man en länk på Solidaritetsbloggen som tack. Visst har du råd till det?

Malaria, förresten. Jag trodde en gång att jag fått sjukdomen i NIcaragua när jag drabbades av skyhög feber och låg huttrande i den tropiska värmen med värk i hela kroppen. Någon dag därefter släpade jag mig iväg till läkare för ett blodprov, men man lyckades aldrig ta reda på vad det var för konstig feber. Jag blev i alla fall frisk igen och så även min några månader gamle son som också drabbades.


Andra bloggar om: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *