Jag vill ha en ny kamera!

Min gamla digitalkamera är till åren kommen och hade jag bara haft pengar  tillräckligt hade jag köpt en ny på stört. Den Olympus Camedia C-3020 jag har räcker inte riktigt till längre, tycker jag, när jag ser sonens nya Nikon Coolpix som han fick av mormor i julklapp. Snabbhet och närgräns är något som utvecklats mycket hos de nyare digitalkamerorna och jag saknar att kunna krypa nära motivet och knäppa riktiga närbilder. Tänk om man kunde uppdatera digitalkameror som man gör med datorer. Visst hade det varit bra?

Nåja, medan jag trånar efter nya tekniska finesser försöker jag så gott det går att ta de där närbilderna som kameran egentligen inte klarar av. Och visst blev jag ganska nöjd med den här tulpanens inre. Det enda jag gjort är egentligen att ta bilden så nära jag kunde, dvs. ca tjugo centimeter, och sedan skära ut ett snitt.

Pistill och ståndare

Andra bloggar om:

5 reaktioner till “Jag vill ha en ny kamera!”

 1. Jo, tekniken utvecklas. Min första digitalkamera var just en Olympus Camedia. Urbra, den håller och hänger med än. På resor har jag alltid den med som ”reserv”.

  Jag köpte en ny till mig själv i julklapp. Det blev en Canon Power Shot, en liten behändig sak som jag är väldigt nöjd med. Har inte använt den så mycket än, men framåt våren får jag säkert mer lust med fotografering igen.

  Mia

 2. Jo, Olympus duger bra. Optiken är förträfflig.

  Före min digitala Olympus hade jag en analog systemkamera och det är en digital sådan jag drömmer om nu, men de är alltför dyra. En Nikon D80 eller en Olympus E500 eller …

  Jaja, drömma är ju gratis!

 3. Det är inte alltid nya kameror tar bättre bilder. Megapixel jakten har tagit litet felaktig väg. Vi får hoppas att de löser problemen med bl a brus.

 4. Bengt: Jag håller med dig. Tycker det duger gott och väl med de 3,2 Mpixlar jag har i min Olympus. Det är ändå optiken som avgör hur bra bilderna blir och Olympus gör bra kameror tycker jag. Det jag saknar är möjligheten att ta bra bilder på såväl nära som långt håll, dvs. en kamera med både bra zoom och med kort närgräns. Det klarade min gamla analoga systemkamera.

 5. Utomhusbilder märker jag inte så stor skillnad på från min gamla kamera som den nya. Men utan tvekan blir det betydligt bättre inomhusbilder. Så där tycker jag att utvecklingen har gjort att digitalkamerorna utvecklats.

  Men sedan är det förstås som alltid en kvalitetsfråga, vilken kamera man köper!
  Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *