Katten – kvinnans vän och mannens ovän

Det märks att skolan kommit igång igen för tiden räcker inte riktigt till för att ägna sig åt bloggläsning och -skrivande som under lovet. Dessutom är jag i full fart med planerandet av stort kalas. Mer om det senare.

Det jag tänkte upplysa mina läsare om idag är att om du är man så ska du akta dig för katter. De kan ha en fördummande inverkan på dig. Är du däremot kvinna (icke-gravid) så ska du absolut skaffa dig katt, om du nu inte har det redan. Katten kan göra att du blir attraktivare och sexigare. I alla fall enligt en tjeckisk undersökning som refereras i Ny Teknik. Det katten kan ha är en liten parasit vid namn toxoplasma gondii som orsakar det som gravida kvinnor ska akta sig för, toxoplasmosis, en sjukdom som kan orsaka missbildningar eller missfall. Dock ska den lilla parasiten enligt undersökningen även kunna orsaka ovanstående verkningar hos män respektive kvinnor.

Eftersom jag inte har fött mina två barn i Sverige så har jag ingen aning om gravida kvinnor här testas för toxoplasmosis. Min senaste pojke föddes i Italien och där testas alla och så även jag. Det visade sig att jag haft toxoplasmosis och därför utan vidare kunde umgås med katter samt äta Parmaskinkan och salamin, som man annars rekommenderas att inte äta om parasiten inte hunnit härja i kroppen. Rått kött kan alltså även härbärgera den lilla gynnaren.

Se där, jag ska tydligen, enligt de tjeckiska forskarna, vara ganska attraktiv efter att ha haft parasiten i mig. Dessutom har jag ju katt och tömmer kattlådan varje dag. Superattraktiv, med andra ord.


Andra bloggar om: ,

4 reaktioner till “Katten – kvinnans vän och mannens ovän”

  1. Då är jag gärna lite oattraktiv, om det krävs att man älskar katter för att vara motsatsen. 😉 Jag är inte så förtjust i katter nämligen (fast det får man nästan inte säga högt). En siames i bekantskapskretsen har mig som sin favorit bara för att hon förstår att jag inte gillar henne efter att hon hoppade rakt upp i ansiktet på mig. Hon försöker alltid sätta sig i mitt knä… vet inte om det är nån sorts maktkamp eller vad det handlar om. Hon är väldigt förtjust i en kille som inte gillar katter heller. Kattungar tycker jag är söta.

  2. Nu viskar jag så att sonen inte hör: Egentligen gillade jag inte heller katter när pojken började tjata och grannen hade en till övers. Nu har katten Måns trots allt ändå lyckats bli en i familjen.

  3. Jo, det stämmer. När jag bodde ren och kattfri i Sverige var jag bara en normaltrist girl next door. Se’n flyttade jag till Latinamerika och bodde i hus som frekventerades av både strykarkatter och lösa hundar och exakt samtidigt blev jag fotomodellsnygg. Män visslar, vinkar och cyklar in i saker när jag går förbi. Så jag tror definitivt på det där med toxoplasmos.

  4. Haha, det där känner jag igen. Från att obemärkt gått omkring i Sverige under trettio års tid utan att ha fått så mycket som en vissling efter mig, så vände det tvärt i Nicaragua, då jag plötsligt blev världens vackraste i alla mäns ögon och komplimangerna haglade vart jag gick. Men vad konstigt, katter såg jag inte röken av där jag bodde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *