Fläderblomsdags

Fläderblommor

Tro det eller ej, men i kväll kokte jag fläderblomssaft! Eller rättare sagt kokte sockerlagen som sedan hälldes ovanpå fläderblommorna som jag plockade – i juni förra året! Det var ju så att jag precis före midsommar for iväg på den där resan jag alltid hamnar på, den till Italien. Precis då hade fläderblommorna slagit ut i full blom. Eftersom de ska ligga i sockerlag knappt en vecka hann jag i somras inte riktigt med utan slängde helt enkelt in de nyplockade blommorna i en plastpåse som sedan hamnade i frysen. Nästan bortglömda har de legat där tills sonen idag tyckte de skulle passa bra till det stora kalas vi ska hålla nästa lördag. Då blir det en välkomstbål innehållande bl.a. fläderblomssaft.


Andra bloggar om:

4 reaktioner till “Fläderblomsdags”

  1. Mmmm…. gottigottgott. Jag har färdig saft kvar i frysen. SÅ gott med lite vin och sockerdricka… Blir sugen NU… ska nog tina upp en liten plastflaska…

  2. Pumans dotter: Det mesta går att frysa – t.o.m. döda människor. Det enda som händer är att vattenrika föremål sprängs eftersom vatten utvidgas när det fryser till is. Därav sladdriga frysta jordgubbar.

    Kerstin: Jo, visst liknar det en salig blandning gräs med lite iskristaller på. Lovar att det blir gott.

    Bloggblad: Jag brukar också frysa saften, men hann som sagt inte ända dit i somras. Precis vad jag ska göra på lördag, blanda saften med vin, till välkomstbålen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *